avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca nesemnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca nesemnat

.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
serbandenis51, utilizator
La realizarea unui cotract individual de munca , este obligatoriu sa se plateasca in acelasi timp si la sanatate ? Sau este doar optional?
Unui salariat (cu CIM) i se retin si vireaza, obligatoriu, impozit pe venit si contributiile la pensie, sanatate si somaj.
Nu, la realizarea (negocierea) unui cim nu se platesc in acelasi timp nici sanatatea si nici somajul. CIM produce efecte dupa ce a fost semnat de ambele parti, moment din care angajatorul are obligatia sa plateasca contributiile la bugetele de stat (in acelasi timp sau in zile diferite) in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu 2 ore/zi retaq retaq La CIM 2 ore /zi as dori sa stiu cum se completeaza in programul pentru somaj tipul de norma pentru ca acolo nu este specificat pentru program cu 2 ore/zi (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)