avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec in alb garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec in alb garantie

Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in conditiile prevazute clauzele contractuale. Societatea respectiva a livrat in interiorul termenului din contract naproape jumatate din cantitatea contractata, marafa care i-a fost achitata. Dupa expirarea contractului ( 30 iunie 2009 ) societatea a livrat marfa diferita de cea prevazuta in contractul expirat care nu a fost achitata in intregime iar in urma discutiilor purtate am cazut la intelegere privind plata acesteia. A doua zi insa respectivul a introdus fila de CEC in banca, in conditiile in care nu aveam disponibil. In atare situatie fila CEC mai face obiectul contractului respectiv? Putem sa facem plangere penala impotriva administratorului respectivei societati?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Greceanu , Expert judiciar 12:01, 7 Septembrie 2009
valeriugreceanu a scris:

Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in conditiile prevazute in clauzele contractuale. Societatea respectiva a livrat in interiorul termenului din contract naproape jumatate din cantitatea contractata, marafa care i-a fost achitata. Dupa expirarea contractului ( 30 iunie 2009 ) societatea a livrat marfa diferita de cea prevazuta in contractul expirat care nu a fost achitata in intregime iar in urma discutiilor purtate am cazut la intelegere privind plata acesteia. A doua zi insa respectivul a introdus fila de CEC in banca, in conditiile in care nu aveam disponibil. In atare situatie fila CEC mai face obiectul contractului respectiv? Putem sa facem plangere penala impotriva administratorului respectivei societati?
valeriugreceanu a scris:

Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in conditiile prevazute clauzele contractuale. Societatea respectiva a livrat in interiorul termenului din contract naproape jumatate din cantitatea contractata, marafa care i-a fost achitata. Dupa expirarea contractului ( 30 iunie 2009 ) societatea a livrat marfa diferita de cea prevazuta in contractul expirat care nu a fost achitata in intregime iar in urma discutiilor purtate am cazut la intelegere privind plata acesteia. A doua zi insa respectivul a introdus fila de CEC in banca, in conditiile in care nu aveam disponibil. In atare situatie fila CEC mai face obiectul contractului respectiv? Mai avea dreptul societatea respectiva sa se foloseasca de fila CEC? Putem sa facem plangere penala impotriva administratorului respectivei societati?
Ar trebui sa faceti o cerere privind anularea interdictiei bancare ....sa iesiti din CIP.
Impotriva respectivului administrator puteti face o plangere penala privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de abuz de incredere.
Ce intelegeti dvs prin "am cazut la intelegere"?Ati semnat un act aditional la contract in care stipulati modalitatea de plata si faptul ca marfa nu corespundea celei ce facea obiectul acelui contract? Sau intelegerea a fost "pe vorbe"?B-)
NU rezolvati nimic pe latura penala!
Iar banca cu certitudine nu va radia din CIP acea interdictie fara o hotarare judecatoreasca si definitiva in acest sens....parerea mea!B-) Insa , aici intervine un insa deoarece dvs ati spus ca ati dat un cec alb in garantie! Ori cec-ul trebuie completat de catre emitent integral! Faptul ca a fost completat de catre beneficiar cu datele pe care le-a dorit el(data scadenta , suma , etc) va da posibilitatea sa solicitati constatarea faptului ca ce-ul este nul de drept si in baza acestui fapt sa solicitati radierea inscrierii din CIP!B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Contractul a fost incheiat in forma scrisa, ca de altfel si minuta aditionala prin care i s-a inmanat fila CEC. In minuta a fost precizat faptul ca fila CEC face obiectul acelui contract si ca inainte de folosirea lui societatea respectiva trebuie sa ma notifice cu 15 zile inainte de introducerea CEC-ului. Societatea a facut notificare pe data de 3 august insa nu a introdus cec-ul in termenul de 15 zile de la acea data. Intelegerea ulterioara privind plata lemnului livrat prin compensare cu lemn,dupa expirarea contractului ca termen fost facuta pe 2 sept iar pe 3 sept. desi verbal a afirmat ca ne-am inteles si ca nu introduce fila CEC a introdus-o.

Alte discuții în legătură

Cec in alb Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu In luna iunie am dat, pe baza unei minute aditionala la un contract comercial, un cec doar semnat de mine, unei societati comerciale. pe 30.06.209 contractul a ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)