avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cec in alb
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cec in alb

In luna iunie am dat, pe baza unei minute aditionala la un contract comercial, un cec doar semnat de mine, unei societati comerciale. pe 30.06.209 contractul a expirat iar marfa livrata de posesorul cec-ului, in interiorul duratei contractului, a fost achitata.Pe data de 3.09.2009 respectivul a introdus fila cec pentru o marfa care a livrat-o in iulie dar care nu era contractata, pe care totusi am acceptat-o. Pot fi acuzat penal? pot face plangere penala impotriva lui pentru abuz de incredere?
Cel mai recent răspuns: Leo R A , Consilier juridic 18:49, 8 Septembrie 2009
Daca marfa (a doua oara ) a fost acceptata de dvs., ati dat acordul, (a intrat in patrimoniul dvs. pe baza semnarii unor acte, o receptie de intrare in gestiune, o inregistrare oficiala in contabilitate, in registre de evidenta, etc). deci din punctul meu de vedere este "subtire" motivatia penala. Sigur, de acum inainte nu o sa mai dati C.E.C. in alb, dar penalul se pierde mai ales ca in penal se merge pe principiul "orice dubiu in favoarea inculpatului", iar ca sa primeasca N.U.P. (neincepere de urmarire penala) si sa faca pe "vitima" inseamna ca ii dati apa la moara.
Inocentia
Am alta parere fata de colegul meu,deoarece,daca ati mentionat in acea minuta ca CEC-ul il lasati garantie pentru marfurile contractate in baza contractului expirat si daca dumneavoastra v-ati achitat datoriile legate de respectivul contract,CEC-ul garantie nu se putea completa pentru o livrare de marfa in afara conditiilor stipulate in minuta,mai mult,pentru produse livrate in baza contractului.Asa ca,eu sunt de parere ca se elimina latura penala,fara nici o problema.Conform minutei,presupun,dumneavoastra il autorizati pe vanzator,ca in absenta platilor facute de dumneavoastra,el sa completeze si sa depuna CEC-ul pentru incasare.Ar fi bine sa aveti minuta la indemana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb garantie Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in ... (vezi toată discuția)
Cec garantie HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Cec garantie refuz la plata HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)