avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii in legatura cu indemnizatia de crestere copil.
Am un copil care in data de 22 dec 2016 a implinit un an. Initial am depus cerere de concediu crestere copil pe 1 an (in aprilie 2016 era legea veche in vigoare). Prelungirea cererii de concediu crestere copil am depus-o in luna decembrie pe data de 8. Intrebarile mele sunt:
1) indemnizatiade crestere copil se plateste pe luna curenta sau pe luna anterioara?
2) Atat un luna decembrie cat si in luna ianuarie am primut inddmbizatia mai mica.
3) Am inteles de la Agentia de Plati ca trebuia sa depun cererea de prelungire a concediului pana la 2 ani cu 30 zile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, ultima luna fiind cea a tatalui. In ce masura pot sa obtin aprobarea ca luna tatalui sa fie luata in calcul la finalul celor 2 ani? Astfel, sa primesc plata diferentei de indemnizatie neincasate in lunile decembrie si ianuarie?
4) In situatia de fata, perioada de la data de 23 noiembrie (cand practic era ultima zi in care trebuia sa depun cererea de prelungire) pana la data de 8 dec cand am depus cererea, este considerata parte din luna tatalui? Asta inseamna ca daca nu reusesc sa obtin acordul ca luna tatalui sa fie luata in considerare la finalul perioadei de 2 ani, aceasta perioada va fi scazuta din luna tatalui?
Va multumesc frumos pentru toate informatiile pe care mi le veti furniza!

Alte discuții în legătură

Am nascut in ccc, ce trebuie sa fac giminy giminy Am nascut primul copil la 7 martie 2014, iar pe al doilea in 25 noiembrie 2015. La ridicarea certificatului de nastere, i s-a spus sotului meu sa asteptam cu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil paiora paiora Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt in concediu de crestere copil pentru o perioada de 2 ani, am nascut primul copil in februarie 2014. Acum ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil maryag maryag am 2 copii ,unul face 2 ani in ianuarie iar celalalt are abia 5 luni,primesc alocatie si indemnizatie pt primul iar pentrul al doilea primesc alocatie si ... (vezi toată discuția)