avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului 2016

Buna ziua , sunt insarcinata in 32 de saptamani. Am lucrat in perioada 15 aprilie 2015-30 iunie 2016 cu contract de munca perioada determinata. Mentionez ca in momentul de fata nu am un contract de munca incheiat.
In aceste conditii, pot beneficia de CIM?
Va multumesc!
Andreea M
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 15:19, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Da, veti putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, dat fiind faptul ca ati avut un loc de munca din luna aprilie 2015 pana in luna iunie 2016. (timp de aproximativ 1 an si 3 luni).

Conditia pentru a beneficia de aceasta indemnizatie este ca persoana care solicita indemnizatia lunara sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, timp de 12 luni în ultimi doi ani anterior datei naşterii copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția a rămas gravidă după încetarea contractului de muncă razvan_george razvan_george Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema urmatoare : Sotia si-a dat demisia de la locul de munca in data de 29 iunie , anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)