avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 problema cod CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

problema cod CAEN

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru organizarea de evenimente: petreceri, banchete, etc. care se desfasoara in diverse locatii (restaurante, sedii firme etc.) care pe langa orzanizarea in sine implica si achizitionarea pentru clienti de bauturi, meniuri (de la restaurante, cu servirea la restaurant), prajituri (de la firme specializate, cu servirea la sediile clientilor) ar trebui sa am codul caen Activitati si servicii de catering pentru evenimente, atata timp cat eu nu produc mâncarea ci o cumpar cum ar veni in locul clientilor, sa nu se mai deranjeze ei.

Mentionez ca am celelalte coduri:
8230 Activitati de organizare a expozitiilor, targurilor si congreselor
7490 Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice n.c.a.
9329 Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex N , utilizator 02:05, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Trebuie sa aveti codul 5621 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente.

Aceasta clasa include asigurarea serviciilor de alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, in locatia specificata de catre client, pentru un anumit eveniment. Aceasta clasa exclude: -fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revanzarii, vezi 1089 -comert cu amanuntul al produselor alimentare perisabile -cuprinse in diviziunea 47
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca au aparut niste modificari pentru acest cod caen.
Daca firma are si acest cod caen dar presteaza si alte servicii (de ex. foto, video, etc.) cum se calculeaza impozitul pe venit ca sa se distinga ce tine de catering si ce tine de foto si video de exemplu. Daca clientul plateste pentru un pachet complet.
Codul CAEN pe care vi l-am spus este ultima modificare din 2016
Am inteles, totusi daca firma are si acest cod caen dar presteaza si alte servicii (de ex. foto, video, etc.) cum se calculeaza impozitul pe venit ca sa se distinga ce tine de catering si ce tine de foto si video de exemplu. Daca clientul plateste pentru un pachet complet.
Deci daca o microîntreprindere are acest cod Caen, activități catering pt evenimente, dar are venituri in principal din alte activități, alte coduri Caen, plătește noul impozit specific sau rămâne tot cu cei 3% pe venit?

Alte discuții în legătură

Coduri caen corecte pentru activitati catering Valentinafrangu Valentinafrangu Buna ziua, As vrea sa stiu ce coduri caen trebuie trecute pentru o activitate de catering cu mancare vegana ( produse perisabile) - producerea ei in ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru anumite activitati roxanam79 roxanam79 buna seara am si eu o intrebare mi-am deschis o intreprindere indiv. ce cod caen imi trebuie pt a organiza nunti cu meniul meu complet ca si restaurant la ... (vezi toată discuția)
Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)