avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia nr. 21/2016 iccj-RIL spor titlul stiintific de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia nr. 21/2016 iccj-RIL spor titlul stiintific de doctor

În M. Of. nr. 1002 din 13 decembrie 2016, a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 21/2016 referitoare la examinarea recursului în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului vizând „interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 30 alin. (6) și art. 48 alin. (1) pct. 7 din Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, art. 4 alin. (1), art. 6 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora, precum și alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările și completările ulterioare, art. 1 alin. (5) din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, art. 8 din anexa nr. 5 a Legii nr. 63/2011.
Referitor la aceasta decizie am urmatoarea intrebare;
1. Am obtinut titlul stiintific de doctor in anul 2010. Avand in vedere ca suma compensatorie echivalenta sporului pentru titlul ştiinţific de doctor nu s-a mai regăsit, în legile-cadru de salarizare nr. 330/2009 și nr. 284/2010, acesta nu a mai fost acordata, potrivit noilor legi de salarizare, nu am beneficiat de acest drept decat de la 1 august 2016, conform OUG nr. 20/2016.
Institutia in care imi desfasor activitatea mi-a comunicat ca daca vreau sa beneficiez de acest drept trebuie sa merg in instanta.
Intrebarea: Pot solicita acest drept de la data dobandirii titlului stiintific de doctor sau numai pe ultimii trei ani? Pentru perioada 2010-2015 nu am avut act normativ pentru plata acestui drept.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 13 Ianuarie 2017
Numai pe ultimii 3 ani se poate solicita acest lucru in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de doctorat cornelg cornelg As dori sa stiu daca dupa noua lege a salarizarii ( 284/2010 ), se mai acorda sporul de doctorat functionarilor publici. Sunt medic primar, lucrez ca ... (vezi toată discuția)
Modificari salariale bugetar sztojkaszabolcs sztojkaszabolcs Buna ziua Ma intereseaza legile care modifica salariile bugetarilor(in mod concret invatamant) incepand cu Iunie 2009 pana in prezent daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Salariul minim functionar public ionascu2011 ionascu2011 care este valaorea salariului minim pe economie pt un functionar public din administratia locala (vezi toată discuția)