avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Aplicare Legea educatiei nationale 1/2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Aplicare Legea educatiei nationale 1/2011

Buna ziua,

Va rog sa imi clarificati unele aspecte legate de legea educatiei nationale 1/2011. In primul rand am vazut ca sunt OU care amana intrarea in vigoare, as vrea sa stiu daca in acest moment este aplicabila legea, de cand si in ce conditii. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
solomonalexa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 13 Ianuarie 2017
Legea nr.1/2011 este in vigoare cu exceptia articolului de mai jos:

OUG nr. 99/2016
Art. 18.
(1) Termenele prevăzute la art. 361 alin. (3) lit. e) şi g) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 1 martie 2017.
........
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
As mai avea o intrebare, sa inteleg ca incepand din acest an, eu contribuabil cu copil nascut in 2011 pot deschide un cont de depozit la Trezorerie in care pot directiona cei 2% din impozit anual? Va multumesc pentru sprijinul acordat

Art. 356
(1) Statul sprijina dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia. Suma este acordata in scop educational in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) Suma se depune intr-un cont de depozit, denumit in continuare cont pentru educatie permanenta, deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre parintii firesti, de imputernicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.
(3) Parintii copilului, contribuabili, pot directiona in contul prevazut la alin. (2) un procent de pana la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, in conditiile legii, si pot depune sume in acest cont.
Trebuie sa vorbiti la Trezorerie sa vedeti daca deschid asa ceva in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea educatiei predaangela predaangela Buna seara am citit un articol pe net in legatura cu legea educatiei care prevedea acordarea sumei de 500 euro la nasterea copilului -strict pentru educatie- ... (vezi toată discuția)
500 euro pt.educatia copilului MihaelaTop MihaelaTop Va rog tare mult ,spuneti-mi cui ma adresez pt.a solicita cei 500 euro de la stat care se acorda nou-nascutului pentru educatia acestuia ,ca am intrebat la ... (vezi toată discuția)
Legea educatiei OanaaAlina85 OanaaAlina85 In legatura cu Legea educației naționale nr. 1/2011, stiam ca exista posibilitatea ca parintele sa redirectioneze cei 2% din impozitul pe venit catre acel ... (vezi toată discuția)