avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

suntem 3 frati . mama noastra a decedat in urma cu mai mult de 1 an si nici unul dintre noi nu a facut delaratie de acceptare sau de renuntare la succesiune.
Efectuarea platatii impozitului datorat de mama de catre unul dintre frati si incheierea politei de asigurare de catre un alt frate poate fi considerata acceptare tacita? Mentionez ca al treilea frate locuieste in casa care face obiectul mostenirii iar altul are domiciliul tot in aceeasi casa dar momentan este plecat la lucru in strainatate. Eu am domiciliul in alta parte si sunt cel care am platit asigurarea la casa (de cativa ani inca inainte de decesul mamei). Dezbaterea succesorala o vom face can fratele din strainatate se va intoarce in concediu , peste cateva luni.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:50, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Se pune problema acceptarii tacite a succesiunii doar daca dreptul succesoral este contestat de cineva indreptatit invocand aceasta exceptie.
Daca toti cei trei fratii va intelegeti atunci, indiferent cand veti merge la notar sa dezbateti succesiunea, nu se va pune problema acceptarii exprese sau tacite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)