Intentionez sa deschid un magazin mixt in mediul rural. Care este tipul de firma cel mai eficient in astfel de activitati (din punctul de vedere al impozitelor, birocratiei, cunostintelor necesare pentru un management eficient)?
Momentan iau in calcul deschiderea unei Intreprinderi Individuale. (SRL-D este exclus deoarece voi comercializa inclusiv alcool si tutun).
Eu consider că un SRL este mai potrivit pentru afacarea dvs. Cel mai mare dezavantaj al II față de SRL este că în cazul II veți răspunde cu averea personală. În cazul unui SRL veți răspunde în limita capitalului social și a bunurilor din patrimoniul societății.
Gândiți-vă că în cazul unei gestionări defectuoase vă puteți pierde averea, deoarece patrimoniul întreprinderii se confundă cu patrimoniul personal.
Și în cazul insolvenței unui SRL există noțiunea de răspundere a administratorului dar condițiile atragerii răspunderii sunt speciale și este necesară existența culpei și a prejudiciului.
Srl-d
mariusctc
Buna seara. Am si eu o nelamurire...daca vreau sa imi deschid un magazin mixt sub forma unui SRL-D, se poate in conditiile in care aceasta activitate este ... (vezi toată discuția)