avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna ziua...am si eu o intrebare,sotia mea sa angajat pe 10 august 2016 la 2 saptamani a ramas gravida,acum are 5 luni de sarcina si 5 luni de cand e angajata ,in luna mai-iunie sr urma sa nasca si ar face 9 luni de munca cu tot cu sarcina. Intrebarea mea este daca poate beneficia de prenatal de 2 ani?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 14 Ianuarie 2017
numai in baza stagiului de cotizare realizat de la data ultimei angajari nu poate beneficia de ccc si indemnizatie pentru cresterea copilului.
OUG 111/2010 prevede:art. 2 (1) Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Madalin196 a scris:

Buna ziua...am si eu o intrebare,sotia mea sa angajat pe 10 august 2016 ...


Inainte de aceasta data ce statut a avut sotia dvs ?
A lucrat in Marea Britanie timp de 6 luni sub forma legala
Data nasterii :mai /iunie 2017

Perioada eligibila pentru CCC : iunie/iulie 2015 - mai/iunie 2017

In acest caz poate beneficia de indemnziatia pentru CCC, daca cele 6 luni sunt cuprinse in intervalul iunie/iulie 2015 - iulie 2016
Si trebuie sa dovedesc cu,contractul de munca din Anglia?si unde trebuie sa ma duc cu el?va rog daca ma puteti ajuta ca nu ma prea pricep.Multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pana la 2 ani tdiana21 tdiana21 Buna ziua. Sora mea, insarcinata in 12 saptamani, a plecat din 2013 la lucru in Germania,avand contract cu o firma din Romania, la care a fost angajata pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani cristina23bita cristina23bita sunt insarcinata si lucrez in strainatate pana in mai cand imi expira contractul de munca.Din luna mai o sa lucrez in romania iar data nasterii e pe ... (vezi toată discuția)