avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act notarial tranzactional inainte de divort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act notarial tranzactional inainte de divort ?

Actul notarial tranzactional (pentru impartirea de comun acord a unor bunuri imobile) se poate face si inainte de divort (avem cererea de divort depusa de acum 3 luni, am primit citatie, la primul termen s-a amanat sedinta de divort din cauza grevei magistratilor) ?
In aceasta perioada, daca achizitionez bunuri (mobile sau imobile, conturi in banci, etc.) se mai supun partajului odata ce este initiata procedura de divort ?
Ma pot intalni cu prietenii fara a avea probleme la divort (sa nu se considere ca insel/adulter, etc....daca ma intalnesc cu ei) ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:20, 7 Septembrie 2009
Tranzactia poate fi incheiata oricand dupa introducerea actiunii .... pana la momentul in care instanta ramane in pronuntare.
Actul notarial este valabil, astfel incat la primul termen de judecata il puteti depune.
Actul notarial este valabil si puteti sa il depuneti la instanta
Puteti sa faceti o tranzactie si sa o semnati in fata instantei de judecata. nu este neaparat nevoie de act notarial.
2007_rozi a scris:

Puteti sa faceti o tranzactie si sa o semnati in fata instantei de judecata. nu este neaparat nevoie de act notarial.

Actul notarial facut cuprinde chiar tranzactia privind impartirea bunurilor comune, astfel incat nu cred ca mai are rost sa mai incheie un alt act de acest gen.

Alte discuții în legătură

Partaj anditaru anditaru Partajul pe cale amiabila il putem face in timpul pprocesului de divort sau trebuie neaparat sa asteptam hotararea definitiva a divortului si abia dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Tranzactie bunuri Orieta Orieta In iunie 2011 in paralel cu divortul ,am facut tranzactie in ceea ce priveste partajul bunurilor mobile si imobile,finalizat printr-un act cu data certa la ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)