Sunt divortata din 2002 , iar in urma divortului instanta mi-a incredintat mie ingrijirea fetitei care avea atunci 2 ani. Fostul sot a inceput sa ma ameninte ca daca il mai dau in judecata pentru marirea pensiei de intretinere nu va mai recunoaste ca este tatal copilului si va cere sa nu mai plateasca pensia alimentara . Este posibil asa ceva ?
Eu zic sa stati linistita... nu de alta dar copiii nascuti in timpul casatoriei sunt prezumati a fi ai sotului.
Daca doreste nu poate decat sa introduca o actiune in tagada paternitatii.
Iar asta costa bani .. si .. fara probatorii serioase .. e inutil. Ori banii par a fi problema domnului ....
La fel in privinta pensiei. Datoreaza aceasta pensie cel putin pana la 18 ani.
So ... nu e suficient sa ceri ...
tatal nu are nicio sansa nici sa renunte la patarnitate , intrucat exista oprezumtie legala de paternitate conform careia tatal colilului nascut in timpul casatoariei este sotul mamei,. si nu are sanse nici sa tagaduiasca paternitatea , deoarece termenul pentru aceasta actiune este prescris demult. Asa ca , luati aceste amenintari ca fiind simple incercari de intimidare si ceret i drepturile copilului fara teama.
Aberatii!
Tatal copilului dv., fostul sot nu poate sa tagaduiasca acum paternitatea.
Aceasta actiune era admisibila numai daca era introdusa in termen de 3 ani de la data nasterii copilului. Asta nu inseamna ca era si admisa, chiar daca era admisibila.
Dupa expirarea acestui termen, nu se mai poate adresa instantei in acest sens.
Este dreptul copilului, ca dv. - in calitate de reprezentant legal al copilului - sa ii aparati drepturile si sa solicitati marirea pensiei de intretinere datorate in favoarea minorului cand veniturile debitorului obligatiei au crescut.
Succes! ;)
Ultimul mesaj primit din partea fostului sot este acela ca ma va da in judecata pentru ai fi incredintata lui fetita ca sa vad "ce bine e sa platesti pensie alimentara!"Ar putea face asa ceva ?
Eventuala actiune putea fi introdusa in termenul de 3 ani de la nasterea copilului,
acum sunt simple afirmatii fara suport legal.
In calitatea de mama=reprezentant legal a minorei ,purcedeti la actiune de marire a pensiei datorate in favoarea copilului,cu drept legal pana la implinirea de catre aceasta a varstei de 18 ani.