avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina

Buna ziua,

Ce se intampla in cazul in care o angajata cu contract pe perioada determinata scurta (6 luni, 12 luni) ramane insarcinata in primele luni dupa angajare? Contractul de munca se poate prelungi? Poate beneficia indemnizatie de crestere copil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 17 Ianuarie 2017
1. Durata c.i.m. poate fi prelungita, daca angajatorul decide acest lucru.

2. Contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun., la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care persoana incadrata se afla la acea data, daca nu se decide prelungirea duratei c.i.m.

3. In aceasta situatie aveti doua posibilitati :
- fie va depuneti actele la AJOFM, pentru somaj
Detalii gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/for...

- fie sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita
.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

OUG 158/2005
art.32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate contract perioada determinata lumy_zuzy lumy_zuzy Buna ziua, De 3 ani lucrez la o companie cu contract pe perioada determinata. Mi se prelungeste contractul de fiecare data cu 3 luni sau uneori cu 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical jenica2006 jenica2006 vreau sa stiu daca am dreptul la concediu medical,avand contract de munca determinat de 3 luni ,, care expira,,iar eu am perioada de recuperare mai mare decat ... (vezi toată discuția)