avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stare civila

In cazul unui nascut cu mama necasatorita si tatal biologic casatorit, ce se va consemna la rubrica tatalui?
Cel mai recent răspuns: simsimona , utilizator 09:38, 19 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Dar la stare civila, in baza declaratiei pe propria raspundere, tatal isi poate recunoaste copilul!!!! Cu alte cuvinte tatal isi poate recunoaste copiii din relatiile extraconjugale iar mama ( casatorita), potrivit art 414 NCC, nu "beneficiaza de acest privilegiu", adica indiferent cine este tatal biologic, la rubrica tata se va mentiona sotul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie, recunoaștere paternitate sorin28 sorin28 M-am născut în urmă cu 28 de ani, dintr-o relație pe care mama a avut-o cu un bărbat căsătorit (mama era necăsătorită). Port numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)