avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stare civila

In cazul unui nascut cu mama necasatorita si tatal biologic casatorit, ce se va consemna la rubrica tatalui?
Cel mai recent răspuns: simsimona , utilizator 09:38, 19 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Dar la stare civila, in baza declaratiei pe propria raspundere, tatal isi poate recunoaste copilul!!!! Cu alte cuvinte tatal isi poate recunoaste copiii din relatiile extraconjugale iar mama ( casatorita), potrivit art 414 NCC, nu "beneficiaza de acest privilegiu", adica indiferent cine este tatal biologic, la rubrica tata se va mentiona sotul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie, recunoaștere paternitate sorin28 sorin28 M-am născut în urmă cu 28 de ani, dintr-o relație pe care mama a avut-o cu un bărbat căsătorit (mama era necăsătorită). Port numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)