avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ACTIUNE IN ANULARE SOMATIE DE PLATA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ACTIUNE IN ANULARE SOMATIE DE PLATA

As dori sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie;in urma sesizarii instantei debitoarea executa de bunavoie creantele, certe si exigibile, dar refuza plata cheltuielilor de judecata pe care le considera nejustificat de mari. Se poate cere pe calea actiunii in anulare micsorarea acestor cheltuieli??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: COSTACHE AURORA , utilizator 12:37, 7 Septembrie 2009
La somatia de plata, la aceste actiuni,cu debit cert, lichid, exigibil, taxa de timbru este 39 lei si 3 lei timbru judiciar. Nu este mare. Cum ati ajuns la taxa de timbru mare ?, cheltuieli avocatiale ? Si daca ele au fost admise, inseamna ca instanta a acceptat aceste cheltuieli de reprezentare a dvs. de un avocat. La cheltuieli de judecata puteti efectiv sa nu le maI EXECUTSATI. Deschiderea caii de atac a actiunii in anulare chiar de dvs. creditorul (reclamantul), ma obliga sa va spun ca va pune in situatia promovarii unei actiuni fara "interes", deci este treaba debitorului sa promoveze aceasta cale de atac.
Inocentia
Eu reprezint debitorul..........sumele datorate au fost platite integral. S-au cerut de catre creditor cheltuieli de judecata pe care eu le consider nejustificat de mari, mai ales ca aceasta procedura a somatiei de plata presupune costuri fixe asa cum mentionati si dumneavoastra. Suma ceruta drept cheltuieli de judecata este de-a dreptul uriasa in raport cu complexitatea cauzei si a sumelor pretinse. Ce as putea face ca sa pot obtine micsorarea acestor cheltuieli......nu le executam pur si simplu, contestatie la executare?
Instanta a aprobat plata cheltuielilor de judecata? Da sau nu?B-)
da le-a aprobat!....mai ramane ceva de facut?
Si cheltuielile de judecata, excesiv de oneroase, pot fi contestate.
Inocentia

Alte discuții în legătură

Somatie de plata contract de imprumut gouthough gouthough un contract de imprumut sub semnatura privata, eventual cu data certa la avocat, poate deveni titlu executoriu prin somatie de plata? Ideea ar fi sa evit o ... (vezi toată discuția)
executare silita credit ifn ecaterina33 ecaterina33 buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu urmatoarea problema : in urma unei hotarari judecatoresti ... Vinicius20 Vinicius20 Ma confrunt cu urmatoarea problema : In urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive, au fost stabilite obligatii de plata ale mele catre un ... (vezi toată discuția)