avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita credit IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita credit IFN

buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a derulat pe o perioada de 3 ani.intr-adevar a ramas o parte din suma neachitata insa nu cat trec ei.la aceasta comunicare este atasat un pv ptr suma pretinsa de executor plus debitul trecut ca neachitat,o cerere de executare silita,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite care are ca baza doar o cerere ptr emiterea unui card si cu suma aprobata.Nu este un grafic de achitare,o fisa din care sa reiasa debitul.suma provine sigur din acele comisioane de intarziere si din penalitati care cred ca au fost aduse la zi.intrebarea este de ce din 2007 cand ar fi trebuit inchis debitul sau poate din 2006 cand nu s-a mai platit nu au intreprins nici un demers si abia acum vin cu pretentii.Ajutati-ma cu o cale de atac asupra acestor practici de jecmaneala(comis de intarziere era de 30 lei/luna plus alte chelt).
Cel mai recent răspuns: ecaterina33 , utilizator 17:41, 9 Mai 2013
Contestatie la executare . De asemenea puteti cere si suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei, cu plata unei cautiuni, de 10% din suma contestata.Puteti formula contestatie la executare impotriva tuturor formelor de executare emise de catre executorul judecatoresc, precum si pe fond impotriva titlului insusi. Verificati si tardivitatea executarii.
Succes,
av.M.Hornea
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Mihaela Hornea, Avocat
Calea de atac este contestatie la executare. Daca creditul s-ar fi incheiat in 2007 este prescris, invocati prescriptia , pe langa contestarea sumei pretinse.
Succes!
multumesc,ptr a nu plati cautiunea pot face doar contestatia cu invocarea prescriptiei si sa contest suma?dar daca nu intreprind nimic ce se poate inta
Puteti, dar contestatia nu stopeaza executarea. Daca va vor executa pana atunci o sa platiti taxa de timbru pentru intoarcerea executarii.
Daca aveti venituri pe menbru de familie sub 300 lei, puteti beneficia de scutire la plata cautiunii.

Daca nu intreprindeti nimic, o sa va fie executate silit bunurile, inclusiv veniturile, pentru recuperarea in intregime a creantei respective, plus cheltuielile de executare.
inca o rugaminte pentru a demonstra ca nu avem venituri de unde trebuie sa scot adeverintele? casa este oricum ipotecata asa ca abia peste 20 de ani se pot inscrie si ei,iar altceva nu vad ce ar putea sa execute.sunt recasatorita,am alt nume si bunurile pot fi ale actualului sot.Multumesc,astept solutia dvoastra.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ecaterina33, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)
Solicitare solutii impotriva/amanarea executarii silite ciprianmon ciprianmon Am avut un credit neachitat care a fost preluat de un executor judecatoresc.acesta a pus poprire pe salariu respectiv pensia persoanelor din contract si sumele ... (vezi toată discuția)