avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita credit IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita credit IFN

buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a derulat pe o perioada de 3 ani.intr-adevar a ramas o parte din suma neachitata insa nu cat trec ei.la aceasta comunicare este atasat un pv ptr suma pretinsa de executor plus debitul trecut ca neachitat,o cerere de executare silita,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite care are ca baza doar o cerere ptr emiterea unui card si cu suma aprobata.Nu este un grafic de achitare,o fisa din care sa reiasa debitul.suma provine sigur din acele comisioane de intarziere si din penalitati care cred ca au fost aduse la zi.intrebarea este de ce din 2007 cand ar fi trebuit inchis debitul sau poate din 2006 cand nu s-a mai platit nu au intreprins nici un demers si abia acum vin cu pretentii.Ajutati-ma cu o cale de atac asupra acestor practici de jecmaneala(comis de intarziere era de 30 lei/luna plus alte chelt).
Cel mai recent răspuns: ecaterina33 , utilizator 17:41, 9 Mai 2013
De la Administratia financiara trebuie sa aduceti dovezi privind bunurile detinute, iar tr venituri, de la angajatori, sau declaratie ca nu obtineti venituri, dupa caz.

Casa este a dumneavoastra? Daca e a dumneavoastra, o pot scoate la vanzare chiar daca e ipotecata.
da, casa e pe numele meu dar ipoteca este inreg si in cartea funciara,la cadastru;dar inca ceva: eu pana la aceasta somatie ALTCEVA nu am primit,si nici aceasta nu este semnata de primire ci pur si simplu gasita la cutia postala.eu ma pot face ca nu cunosc nimic.abia daca contest recunosc primirea somatiei.
Nu rezolvi problema daca nu primesti somatia. Rezultatul este ca si frectia la piciorul de lemn.
Odata comunicata somatia, executarea silita incepe, indiferent daca recunoasteti sau nu primirea.

Va recomand sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea/afisarea/comunicarea somatiei, altfel va pierdeti sansele de a desfiinta aceasta executare.

in alta ordine de idei, nu are nicio relevanta faptul ca imobilul e ipotecat si pe cati ani, poate fi executat silit, iar banca creditor ipotecar se poate inscrie si ea la masa credala cu suma garantata prin ipoteca.

Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
multumesc,voi proceda asa cum ma sfatuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)
Solicitare solutii impotriva/amanarea executarii silite ciprianmon ciprianmon Am avut un credit neachitat care a fost preluat de un executor judecatoresc.acesta a pus poprire pe salariu respectiv pensia persoanelor din contract si sumele ... (vezi toată discuția)