avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Solicitare solutii impotriva/amanarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Solicitare solutii impotriva/amanarea executarii silite

Am avut un credit neachitat care a fost preluat de un executor judecatoresc.acesta a pus poprire pe salariu respectiv pensia persoanelor din contract si sumele se opresc lunar dar azi am primit somatie imobiliara si incuviintarea executarii silite imobiliare.
Exista vreo modalitate de a opri sau amana aceasta executare ?
Cel mai recent răspuns: ciprianmon , utilizator 22:34, 9 Aprilie 2014
Da in mod evident exista o astfel de cale care poarta numele de contestatie la executare prevazuta de codul de procedura civila la art 711-719.De azi in maxim 15 trebuie sa depuneti cererea la instanta competetenta.Pentru mai multe relatii contactati urgent un avocat.
in cursul contestatiei de executare se poate semna un acord de plata esalonat cu executorul?
Da se poate semna un astfel de acord dar nu incadrul cererii privind contestatia,prin care de obicei se invoca incidente legate de executare,sau la titlul supus executarii.Acordul poate interveni intre crditor si debitor pe perioada derularii procedurii de executare silita.
Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri. Am discutat azi cu un avocat situatia si as avea va rog nevoie de o clarificare ; Prin contestatie voi putea amana cateva luni executarea dar situatia se va relua prin toamna; tinand cont ca bunurile urmarite pentru valorificare fac deja obiectul unei ipoteci la o alta banca unde ratele sunt la zi si ca valoarea lor este mai mica azi decat valoarea ipotecii, prin urmare nu s-ar recupera debitul prin vanzare cred ca executorul si creditorul vor inclina spre semnarea unui acord , mai ales ca pot folosi suma necesara cautiunii in cazul unei contestatii pentru achitarea unei prime transe din eventualul acord.Intrebarea mea , in cazul in care rationamentul pana aici este corect, este daca acest acord se inregistreaza undeva, sau daca imi da siguranta ca atat timp cat il voi respecta nu se va incepe procedura de valorificare
Multumesc
Daca incheiati un acord scris, veti avea un exemplar si aveti siguranta, il veti putea folosi intr-o eventuala contestatie la executare in caz ca nu il respecta.
Executarea va fi suspendata la cererea creditorului daca incheiati un acord.

Alte discuții în legătură

Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Executare, geo-vem geo-vem Am luat credit de la o banca insumand suma 9400 lei printr-un card ,nu lam mai platit nemaiavand bani de rata,mi sa comunicat poprirea pe salar si platesc de ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)