avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare firma bilanturi multiple nedepuse
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare firma bilanturi multiple nedepuse

Buna ziua! va rog frumos sa-mi dati un sfat privitor la urmatoarea situatie, deoarece absolut toata lumea ridica din umeri, iar eu refuz sa cred ca nu exista o solutie. Doresc sa preiau o firma care se afla in urmatoarea situatie: SRL NEPLATITOR DE TVA, COMERT CU AMANUNTUL, 2 SALARIATI.
1.contabilul nu mai raspunde deloc la telefon
2.am la dispozitie doar documentele primare pe ultimii trei ani, firma fiind infiintata cu mai multi ani in urma,
3.sunt declaratii depuse pt contrib salarii si impoz pe venit (rezulta din fisa sintetica) (probabil din burta...)
4. toate sumele impuse platite la zi
5. niciun bilant depus!!!!!!
6.am utilizator si parola reges
.... si CAM ATAT!
Administratorul recunoaste ca a fost ignorant, ca sa nu folosim alti termeni, dar doreste din suflet sa repare si sa revina la normal, chiar cu riscul de a plati amenzi substantiale.
Cum putem sa recuperam/ sa refacem o evidenta contabila de la care sa pornim in continuare corect????!!!! La cine sa apelam?
Precizez ca in 2015, au avut obligatii fiscale mari si penalitati, si am o adresa catre Anaf, prin care s-a solicitat reducerea penalitatilor si s-a si obtinut!!!! Ma gandesc si eu ca ANAF-ul nu ar acorda astfel de reduceri de la plata penalitatilor (vorbim de vreo 4000 de ron), fara sa fie prezentata spre verificare o situatie contabila clara. Nu stiu.
Va rog din suflet sfatuiti-ma ce sa fac si cui sa ma adresez, astfel incat sa remediem situatia si sa pornim corect.

Alte discuții în legătură

Declaratie de inactivitate in loc de bilant crist1979 crist1979 [quot]Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine. Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa lichidez o firma care nu mai functioneaza? beto40 beto40 Am o soc com tip s.r.l., careia i-am suspendat activitatea pe o perioada de 3 ani(ian 2007-ian 2010). Am inchis magazinul,am reziliat contractul de ... (vezi toată discuția)