Am o soc com tip s.r.l., careia i-am suspendat activitatea pe o perioada de 3 ani(ian 2007-ian 2010). Am inchis magazinul,am reziliat contractul de inchiriere,am disponibilizat angajatii,iar eu m-am angajat la alta firma.
Aproape lunar,primesc instiintari de la finante ca nu am depus anumite declaratii,ca nu am depus bilantul contabil,si altele.
Am fost somat sa ma prezint la finante , m-am dus la ei ,si mi-au spus ca trebuie sa depun bilantul semnat de un expert contabil , si ca voi fi sanctionat cu amenzi de zeci de milioane pe an .Mentionez ca eu nu mai am nici contabil,nici activitate, nici punct de lucru.
Mai mult,chiar daca nu am datorii la stat,cei de la finante i-mi trimit somatie de plata pentru pentru niste sume(impozit microinteprindere), pentru care am chitante
platite la timp, pe care ei nu le-au înregistrat, in valoare de aprox 5 mil in anii 2005
la care acum s-au calculat penalizare de întîrziere foarte mari.
Cum pot scapa de aceasta firma?
Buna ziua !
Este drept ca in tara asta multe sunt cu ... :magic:. Normal si firesc, ar fi fost ca aceste institutii ale statului sa coopereze si, ONRC sa trimita catre ANAF situatia firmelor suspendate. Cum acest lucru nu se intampla, ca asa este la noi( functionarii se calca in picioare unii pe altii, dar degeaba), dumneavoastra trebuie sa depuneti ANAF hotararea de suspendare a activitatii.
Pentru a scapa de firma legal si usor este procedura vinderii, altfel, tot ca o racila a societatii ultrabirocratice, nu este chiar usor sa scapati de ea.
Cu stima !
Chiar daca activitatea este suspendata aveti obligatia depunerii declaratiilor , bilant ... la ANAF
Referitor la impozit trebuie sa va reglati Fisa sintetica pe platitor
Cumpar srl
eu_inginer
cumpar srl, fara activitate cu actele la zi si fara datorii la bugetul de stat sau local si catre terti, bilant pe profit ... accept variante (vezi toată discuția)
Microintreprindere
tomaioan
Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema.O microintreprindere a avut angajati in lunile ianuarie si februarie 2009 , din luna martie si pana in 6 august ... (vezi toată discuția)