avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Întrerupere stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Întrerupere stimulent de inserție

Vă supun atenției următorul caz:
- Am născut un băiețel în data de 17.09.2014.
- Am depus cererea, declarația pe proprie răspundere și documentele justificative pentru acordarea drepturilor prevăzute de O.U.G. nr. 111/2010 în data 5.07.2016.
- Am anunțat totodată prin transmiterea unui email ( în data de 14.07.2016), către Agenția Județeana pentru Plăti și Inspecție Socială Prahova faptul că celălalt părinte nu dorește să efectueze o luna de concediu pentru creștere copilului, prevăzut de lege, având în vedere că dispunea de suficiente zile de concediu de odihna la locul de muncă, .
- Menționez faptul că mi-am reluat activitatea începând cu data de 15.07.2016.
În urma acestor solicitări, Agenția Județeana pentru Plăti și Inspecție Socială Prahova a facut următoarele demersuri:
- 21.07.2016 a elaborat decizia de acordare a stimulentului de inserție începând cu data de 16.07.2016.
- 26.07.2016 a elaborat decizia privind suspendarea plații stimulentului de inserție începând cu data de 18.08.2016, în baza art. 11 OUG 111/2010 pentru o luna.
- 02.09.2016 a elaborat decizia de reluarea a plații stimulentului de inserție începând cu data de 18.09.2016.

Având în vedere cele mai sus menționate vă rog să-mi confirmați dacă este normal să mi se suspende stimulent acordat că am revenit la munca pe motiv că cel de-al doilea părinte a renunțat la efectuarea lunii de concediu maternal. Care mai este necesitatea informării în scris a deciziei luate de a efectua sau nu a acestui concediu. Va mulțumesc anticipat. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: mami-bebe , utilizator 23:35, 15 Martie 2017
Da este normal conform legii
În situaţia prevăzută la alin. (1) indiferent dacă celălalt părinte alege sau nu să beneficieze de
concediul de cel puţin o lună potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, pe această
perioadă stimulentul de inserţie nu se acordă."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna de concediu pentru tatici cristina_cenusar cristina_cenusar nelamurirea mea e legata de faptul ca as vrea sa optam pentru intoarcerea mea la serviciu timp de o luna, respectiv ramanerea tatalui acasa imediat dupa cele ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie cryys cryys Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri Sunt in concediu de creștere copil, pana la 2 ani si am decis sa ma întorc la serviciu cu 65 de zile inainte de a ... (vezi toată discuția)