avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Salariu baza spor legea 250/2016
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Salariu baza spor legea 250/2016

Buna seara,am o mare nedumerire legata de valoarea salariului de baza pt spor pt personalul medical conform noii legi.Pe fluturasul meu de salariu exista 2 salarii diferite,unul de baza conform grilei si altul ca si baza de calcul de spor,care nu se regaseste in grila corespunzator functiei.O alta colega de la alt spital spune ca pe fluturasul ei nu difera salariul de baza (care este similar cu cel din grila conform functiei si vechimii) de valoarea salriului din care se calculeaza sporul.
Exemplu:
La mine:
salariu baza:3115(conf grilei-asist med princip S,gradatia 2,unitate clinica)
Salariu baza pt sporuri:2439

La colega mea:
Salariu baza:3437( conf grilei-asist med princip S,gradatia 5,unitate clinica)
Salariu baza pt sporuri: 3437

Stiu articolele de lege care sustin ca :"începând cu luna decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă", dar nu stiu sigur cum ar fi corect si cum sa procedez, sa ma adresez biroului de salarizare.Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Salarizare in sanatate Stefania175 Stefania175 Care este salariul de baza la care ar fi trebuit sa fiu incadrata conform OUG, din 01.08.2016 la functia de asistent medical sef cu vechime 24 ani si 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Salarizare logofatu logofatu Sunt angajata intr-un spital de urgenta din anul 2009 ca asistent medical. Am gradatia 5 si studii superioare, iar salariul meu de incadrare este de 1200 ron, ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri in sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! Am primit recent un Act aditional la Contractul individual de munca in care se mentioneaza urmatoarele - in baza prederilor art.41 din legea nr ... (vezi toată discuția)