Ce sa raspund eu si copiii mei, in varsta de 21, respectiv 19,5 ani acum, cand tatal lor, de care am divortat cand cel mai mic avea cca 7luni, ne cere sa acceptam efectuarea testului de paternitate...motivand aceasta cu faptul ca actuala nevasta ii tot "scoate ochii" cu "de unde stii ca sunt ai tai?" (Ambii urmeaza o forma de invatamant la zi si deci, le plateste o pensie alimentara....)
Multumesc !
Art. 53 Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Copilul nascut dupa desfacerea, declararea nulitatii sau anularea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea sa a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorie. Dispozitiile art. 51 sunt aplicabile si situatiilor prevazute in prezentul articol.
Art. 54
Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului.
Actiunea in tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil; ea poate fi continuata de mostenitori.
Actiunea se introduce de catre sotul mamei impotriva copilului; daca acesta este decedat, actiunea se porneste impotriva mamei sale.
Mama sau copilul introduce actiunea impotriva sotului mamei; daca acesta este decedat, actiunea se porneste impotriva mostenitorilor lui.
Daca titularul actiunii este pus sub interdictie, actiunea va putea fi pornita de tutore.
Mama copilului va fi citata in toate cazurile in care nu formuleaza ea insasi actiunea Daca sotul este pus sub interdictie, actiunea va putea fi pornita de tutore, insa numai cu incuviintarea autoritatii tutelare. In toate cazurile, mama copilului va fi citata.
Art. 55 Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului.
Daca actiunea nu a fost introdusa in timpul minoritatii copilului, acesta o poate porni intr-un termen de 3 ani de la data majoratului sau.
Reclamantul poate fi repus in termen, in conditiile legii.
Copiii din casatorie au o prezumtie LEGALA de paternitate.
Daca, ATUNCI, nu-i convenea paternitatea , tatal avea ATUNCI dreptul, posibilitatea legala sa faca TAGADA DE PATERNITATE. Dupa 19 ani, nu avem ce discuta. este TARDIV. A doua sotie sa-si vada de problemele ei, ca l-a luat cu copii, cu paternitatea stabilita, deci stia ca are pensie de platit. A contesta acum acest aspect, este nu numai tardiv, dar "contestatia doamnei" si a tatalui este si cu o cauza IMORALA.
Inocentia
Multumesc!!!! Nu cred ca are de gand sa deschida o actiune in justitie caci e un "sus-pus" printr-un minister de-al nostru...Nu ar pica bine pe CV....;) Doar le tot cere copiilor sa fie de acord si se gandeste probabil sa ii duca direct intr-o clinica specializata.... Toti cunoscutii mei imi spun ca ar trebui sa ne ferim caci...cu pozitia ce o are in societate...ar putea sa aranjeze treburile in favoare actualei lui familii...adik sa o scuteasca de mostenitori in plus....
Multumesc !!!! Eu sunt sigura ,oricum...copiii mei ,la fel. Noi nu avem nevoie de nimic sa dovedim....treaba lui....la cum a stat deoparte 20 de ani de copii, poate sa stea si de acum! Ne jigneste si cred ca merita sa fie "tocat" de actuala sotie...:)
Sfatul meu este sa ii transimiteti sa isi puna pofta in cui si sa invete legile altadata! Mai ales daca lucreaza intr-un minidster si este foarte bine "sus-pus"!:D
Copiii fiind majori este decizia lor daca accepta sau nu , insa dvs ca mama trebuie sa le explicati ca nu au de ce sa efectueze acest test de paternitate! In cazul decesului tatalui lor ei au dreptul la 3/4 din averea lui. De ce ar renunta la acest drept mai ales ca insasi dvs aveti suspiciuni privind corectitudinea testului?
Refuzati-l categoric!B-)
Test paternitate
daniel2307
Buna ziua, as vrea sa comentez si eu o problema si daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Fratele meu a avut o relatie super trecatoare cu o fata din care a ... (vezi toată discuția)