In urma decesului unei matusi, practic, eu si fratele meu sintem mostenitorii unui apartament. Din punct de vedere scriptic, (datorita greselii numelui in acte), inca nu avem certificat de mostenitor si nu putem deschide succesiunea.
Cum pot intra legal in apartament, pentru a locui, pina la dezbaterea succesiunii ?
Nota : -mentionez faptul ca actele, inclusiv certificatul de deces sint in lucru spre rectificare.
Buna intrebare si logica. Scuze.
Mentionez faptul ca cheile apartamentului se afla la fratele meu, care refuza sa-mi dea un rind de chei, cu toate ca nu locuieste acolo, apartamentul fiind gol.
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Problema trebuie sa o rezolvati pe cale amiabila cu fratele.
De ce nu va permite sa locuiti acolo? Cine plateste cheltuielile apartamentului in perioada cat acesta nu este locuit?
Alti mostenitori nu mai exista, parintii sau frati ai matusii? Parintele dvoastra, sora sau frate a matusii, mai traieste?
Daca nu va permite sa locuiti se poate presupune ca veti avea mari probleme in viitor cu mostenirea asta. Va trebui sa iesiti din indiviziune sau sa ii platiti o sulta pentru a ramane proprietarul intregului apartament.
Bine am inteles ca o sa am probleme... Intrebare : -pot intra in apartament legal si cum , (ca si procedura intreb) ? Nota : numai noi doi sintem mostenitori.
Aduceti un lacatus si deschideti apartamentul sau spargeti usa pur si simplu daca fratele nu va da cheia. Dar daca e o usa normala un lacatus va ajuta rapid.
Intrarea in posesie
simiadro
Buna ziua.
Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia.
In ultimii ani de viata bunica ... (vezi toată discuția)