avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă rog să mă lămuriți: pot intra și în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă rog să mă lămuriți: pot intra și în apartamentul moștenit de la mătușa mea, înaintea dezbaterii succesiunii?

In urma decesului unei matusi, practic, eu si fratele meu sintem mostenitorii unui apartament. Din punct de vedere scriptic, (datorita greselii numelui in acte), inca nu avem certificat de mostenitor si nu putem deschide succesiunea.
Cum pot intra legal in apartament, pentru a locui, pina la dezbaterea succesiunii ?
Nota : -mentionez faptul ca actele, inclusiv certificatul de deces sint in lucru spre rectificare.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:59, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cheia?
Buna intrebare si logica. Scuze.
Mentionez faptul ca cheile apartamentului se afla la fratele meu, care refuza sa-mi dea un rind de chei, cu toate ca nu locuieste acolo, apartamentul fiind gol.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema trebuie sa o rezolvati pe cale amiabila cu fratele.
De ce nu va permite sa locuiti acolo? Cine plateste cheltuielile apartamentului in perioada cat acesta nu este locuit?
Alti mostenitori nu mai exista, parintii sau frati ai matusii? Parintele dvoastra, sora sau frate a matusii, mai traieste?
Daca nu va permite sa locuiti se poate presupune ca veti avea mari probleme in viitor cu mostenirea asta. Va trebui sa iesiti din indiviziune sau sa ii platiti o sulta pentru a ramane proprietarul intregului apartament.
Bine am inteles ca o sa am probleme... Intrebare : -pot intra in apartament legal si cum , (ca si procedura intreb) ? Nota : numai noi doi sintem mostenitori.
Aduceti un lacatus si deschideti apartamentul sau spargeti usa pur si simplu daca fratele nu va da cheia. Dar daca e o usa normala un lacatus va ajuta rapid.

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesie simiadro simiadro Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia. In ultimii ani de viata bunica ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa folosesc imobilul mostenit Dyablo2408 Dyablo2408 Buna ziua, daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema legata de o mostenire: Impreuna cu alti 2 frati ai mei am mostenit de la bunica noastra, ... (vezi toată discuția)
Suntem 3 frati si detinem o casa compusa din 3 apartamente intrari ... Alinutza79is Alinutza79is Suntem 3 frati si detinem o casa compusa din 3 apartamente intrari separate,curte comuna ,2intrari curte ..acte nefinalizate nedezbatuta mostenirea (deci bun ... (vezi toată discuția)