avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa folosesc imobilul mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa folosesc imobilul mostenit

Buna ziua,

daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema legata de o mostenire:

Impreuna cu alti 2 frati ai mei am mostenit de la bunica noastra, 3/9 dintr-un imobil in bucuresti.
Mostenirea s-a impartit in felul urmator: 1/9 eu; 1/9 fratele meu; 1/9 sora mea; 3/9 unchiul meu si 3/9 matusa mea care momentan este plecata din tara.
Mentionez ca succesiunea a fost incheiata.
Acum eu impreuna cu fratii mei am dori sa putem folosi acel imobil, iar unchiul nostru ne refuza total accesul in acel imobil. Acest unchi nu locuieste acolo si totusi refuza sa ne dea si noua o cheie. Noi banuim ca ar putea avea un chirias cu forme nelegale acesta fiind si motivul pentru care nu doreste ca noi sa intram in acel imobil.
Intrbarea mea este: ce masuri as putea lua eu pentru a ma putea folosi de cota mostenita?
Multumesc,
Pop Marius
Cel mai recent răspuns: Dyablo2408 , utilizator 15:53, 26 Iunie 2012
Singura posibilitate este o acțiune în instanță de ieșire din indiviziune,pentru a stabili cine obține imobilul si cine primește sulta ,iar daca e posibila se poate face împărțirea in natura.
si pana la finalizarea actiunii eu nu pot beneficia de bunul mostenit?
Nu, pentru ca nu va intelegeti.
In mod normal trebuia sa va comportati ca buni coproprietari toti, dar la dvs. un coproprietar e mai proprietar ca ceilalti.Asa ca va trbui sa rezolvati problema in Tribunal.
In ceea ce o priveste pe matusa plecata din tara daca va intelegeti cu ea poate sa va dea o procura sa-i reprezentati interesele .
Pai la fel cum se foloseste el de bunul respectiv ar trebui sa ma pot folosi si eu, cu ce e el mai proprietar decat mine?
exista vre-o lege pe care va bazati?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Dyablo2408, utilizator
cred ca asta cu "e mai proprietar" era o gluma, o ironie la adresa unchiului dumneavoastra hraparet.

nu aveti alta cale decat sa cereti iesirea din indiviziune, si eventual sa-i puneti in carca toti anii in care s-a folosit de bunul respectiv, pe care sa-i echivalati in bani si sa-i revendicati din sulta.

Nu exista nicio lege ca el e mai proprietar. Pur si simplu el are cheia, el face de capul lui,, pentru ca poate. Si pentru ca vede ca poate intinde coarda oricat, fara sa pateasca nimic.

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă lămuriți: pot intra și în apartamentul moștenit de la mătușa mea, înaintea dezbaterii succesiunii? vioricaiulia vioricaiulia In urma decesului unei matusi, practic, eu si fratele meu sintem mostenitorii unui apartament. Din punct de vedere scriptic, (datorita greselii numelui ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui coproprietar cipriang4s cipriang4s Buna ziua ,sunt coproprietar impreuna cu mama,sora si fratele asupra unui apartament,sora este plecata,fratele sta in apart,desi are casa de locuit la tara,eu ... (vezi toată discuția)
Când pot incepe partajul? Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare ... (vezi toată discuția)