avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Când pot incepe partajul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Când pot incepe partajul?

Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare și nu vor să cedeze sub nici o forma! Dacă unul din ei ar vinde partea lui de 1/8 unui copil de-al lor,s-ar mai putea face partajul sau ar avea dreptul să ceară o suma exagerată pentru acea cotă? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andrei0307 , utilizator 16:09, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati iesirea din indiviziune.
Solicitati ca bunul sa va fie dat dumneavoastra in materialitate si sa platiti sultele.
Valoarea bunului este stabilita, daca nu va intelegeti, de expert.
Deci legea nu permite niciunuia din ei sa refuze sulta stabilită de instanță? Se consideră violare de domiciliu dacă vreunul din ei vine cu forța în curte sau în casă? Menționez că avem domiciliul la aceasta adresa.
Buna ziua,
Pana la dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune nu este nicio violare de domiciliu.
Sultele se stabilesc de instante si, dupa ramanerea definitiva a sentintei, au prezumtia autoritatii de lucru judecat!
Dupa, e de discutat.
Succesiunea este făcută și cei trei au cate 1/8. Casa e locuita in totalitate de noi,ei neavând vreun lucru care sa le aparțină. Trebuie să fie o lege care să le interzică să pătrundă în locuinta fără acord! Pot sparge ușa și pot lua lucruri așa fără nici o problema? Îmi cer scuze că pun atâtea întrebări dar vreau să știu cam in ce situație sunt! Noi am investit în casă și o întreținem ( am dovada facturi și vecini că martori).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, sustinuta de jurisprudenta CEDO, notiunea de domiciliu din art. penal aratat are intelesul sau largit de locuinta de fapt, parte a vietii private. Locuinta, in acest sens, e garantata de Constitutie, CEDO, legi civile si penale. NIMENI nu poate intra intr-o locuinta fara drept.
Dreptul de a intra intr-o locuinta a altuia e data de un mandat, forta majora, pericol iminent sau similar.
Drep[tul de proprietate e distinct de dreptul de folosinta sau abitatie. dreptul de proprietate include dreptul de a folosi imobilul ca locuinta, atata timp cat NU a fost instrainata folosinta expres ori tacit altcuiva.
Proprietarul nu are dreptul sa intre in imobilul sau cat timp e locuit de un chirias, tolerat sau comodatar fara acceptul acestora ori fara un alt drept l;egal asa cum le-am aratat mai sus.

Spargerea usii este un alt lucru, e distrugere! Sau mai cautati pe la penalistii de aici combinatii de vilare de domiciliu si spargere de usa, ca nu ma pricep atat de bine la penal.

Notificati, incercati negociere, daca nu merge, ajungeti in instanta.
Acolo aratati si imbunatatirile facute imobilului. Ce decide instanta e obligatoriu. Sulta e obligatorie pentru dv. a o plati, nu e oblighatoriu ca ei sa o accepte. Asta insa nu va influenteaza pe dv.
Daca aveti tentative ori amenintari ca intra peste dv. in locuinta, incepeti demersuri legale.

Alte discuții în legătură

Renovare imobil comun ContSters388016 ContSters388016 Salutare , impreuna cu alti 2 copropietari detin un imobil , fiecare dintre noi detine cota de 1/3 . Unul dintre copropietari locuieste singur in acest imobil ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra proprietatilor tatalui alexu alexu am 19 ani.parintii sunt divortati si in urma divortului apartamentul a ramas tatalui.el in urma casatoriei cu alta persoana a plecat in italia iar apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa folosesc imobilul mostenit Dyablo2408 Dyablo2408 Buna ziua, daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema legata de o mostenire: Impreuna cu alti 2 frati ai mei am mostenit de la bunica noastra, ... (vezi toată discuția)