avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite si taxe, ordinea de plata cand exista amenzi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite si taxe, ordinea de plata cand exista amenzi

Daca sotul meu are amenzi de platit la fisc ne putem plati celelalte dari catre stat(impozit casa teren masina gunoi etc.)tinand cont de faptul ca amenzilor nu le cresc dobanzi pe cand celorlalte da?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:12, 22 Ianuarie 2017
Se achită cu prioritate amenzile.
Cod procedură fiscală, art 165, alin 2
[ link extern ]
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritatea platii contributiilor (impozit} normator normator ce articol ce cadru legal reglementeaza plata amenzilor ca prioritate inaintea impozitului pe alte proprietati (case,terenuri, masaini si ... (vezi toată discuția)
Plata impozit daca ai amenzi neachitate ankuta ankuta Buna seara, In momentul de fata daca depun bani in cont cei de la taxe scad amenzile mai intai si impozitele raman ca fiind neachitate. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Compensarea impozitelor sau altor debite din amenzi Didi 1979 Didi 1979 Buna ziua,referitor la plata impozitelor si taxelor,atunci cand contribuabilul are si amenzi in debit si plateste prin virament un trezorerie,descarcarea ... (vezi toată discuția)