Buna ziua, am lucrat 4 ani si 6 luni in mediul laser beneficiind de toate sporurile aferente(spor laser la salariu, zile adaugate la concediu de odihna, oficial timp de lucru 6 ore dar, neacceptat de conducerea intreprinderii). In momentul cand am cerut adeverinta de grupa a-II-a pentru lucru in mediu laser mi s-a spus ca nu imi poate elibera pentru ca nu sunt trecut pe tabel conform reglementarilor actuale. Mentionez ca am facut pregatire ca electronist in mediu laser pentru care am diploma si in cartea de munca este trecuta perioada de munca in mediu laser, in domeniul militar. Aceasta adeverinta imi este necesara la dosarul de pensionare, pentru a ma putea pensiona anticipat. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru obtinerea acestei adeverinte !
Daca nu ati fost nominalizat in deciziile interne, emise anual in firma, in perioada lucrata, ca beneficiar de grupa de munca, nu vi se poate elibera adeverinta ceruta.
Sporul pentru lucru in mediu cu laser este un spor care se acorda la salariu si daca este permanent poate fi luat in calculul pensiei. Pentru mediul de lucru ati beneficiat de zile suplimentare la concediul de odihna. Daca nu ati beneficiat de program redus, probabil, nu au fost indeplinite conditiile legale. Incadrarea in grupa de munca se face in baza altor reglementari legislative.
Ati inteles gresit. Nu beneficiati de grupa de munca pentru ca firma nu a intocmit documentatiile necesare si/ sau nu a obtinut avizele necesare de la ITM/ Inspectia muncii sau nu ati fost nominalizata de firma ca beneficiar de grupa de munca, nu pentru ca iesiti mai devreme la pensie.