avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitul specific, Legea 170/2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozitul specific, Legea 170/2016

Buna ziua.

Impozitul specific anual , conform Legii 170/2016, se aplica si persoanei juridice care are inscrise in actul constitutiv activitatile Caen prevazute la art. 1, dar care insa nu le desfasoara (nefiind nici autorizata pentru acestea) ?.
Persoana juridica in cauza, are insa restaurante si baruri in proprietate, dar care sunt inchiriate altor terti care desfasoara aceste activitati, avand si autorizatile de functionare corespunzatoare.

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Meda Decebal , Contabil 17:17, 31 Ianuarie 2017
Platesc impozit specific doar platitorii de impozit pe profit si care au autorizate caenurile respective, daca realmente obtin venituri din acele caenuri. Pt venituri din chirie nu se plateste imp specific, chiar daca se inchiriaza restaurant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de impozitul specific Carpatia Carpatia Buna ziua. Impozitul specific anual , conform Legii 170/2016, se aplica si persoanei juridice care are inscrise in actul constitutiv activitatile Caen ... (vezi toată discuția)
Impozit profit emilia cosa emilia cosa O firma platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor opteaza incepand cu data de 01.04.2018 sa devina platitor de impozit pe profit, fiind ... (vezi toată discuția)
Impozit specific sau nu? gabriela-jupanschi gabriela-jupanschi Buna ziua. La 1 ianuarie 2018 societatea trece de la impozit mixt ( impozit pe profit si impozit specific) la impozit venit microintreprindere, cifra de ... (vezi toată discuția)