avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... In pericol de a sari in aer din razbunarea angajatului ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

In pericol de a sari in aer din razbunarea angajatului Distrigaz

Un caz de razbunare pe instalatia mea de gaze naturale a unui angajat - dealer Engie/Distrigaz.
In anul 2016, am reclamat la Distrigaz Bucuresti ca un individ in uniforma Distrigaz abuzeaza zilnic de soneria apartamentului meu si imi sperie copilul cand eu nu sunt acasa, tinand cu orice pret sa ne ofere nu stiu ce serviciu. Odata am avut o discutie cu el si i-am spus sa inceteze sa mai sune la noi la usa insa el era mai tot timpul la intrarea in bloc si pe holuri, fara nici un drept, stationa pe proprietatea noastra, lua masa si se facea ca lucreaza dar nu se stie la ce. MI-a vorbit si foarte obraznic cand l-am intrebat odata ce cauta zilnic la noi in bloc.
Nu am primit nici un raspuns in urma reclamatiei mele la Distrigaz privind pe acest om.
In vara anului 2016, am plecat in concediu. In lipsa mea de acasa, fara nici un acord al meu si fara ca eu sa am cunostinta, profitand ca nu sunt in locuinta, a fost inlocuit contorul meu de gaz, tot de acel om.
Am aflat cand m-am intors din concediu, ca a facut inlocuirea in prezenta administratorului blocului care, fara absolut nici un drept, a semnat in fals, in numele meu, ca isi ia obligatii in ceea ce priveste mentinerea instalatiei de gaze naturale si alte obligatii . Administratorul blocului desi avea telefonul meu, nu a binevoit sa ma sune sa imi comunice ca s-a inlocuit contorul. Doar unele contoare s-au inlocuit, la alte inlocuiri proprietarii nu au fost prezenti, nu s-au facut. Si acum sunt contoarele vechi la acele apartamente.
De atunci, in lunile urmatoare, am fost obligat sa apelez de patru ori urgente gaze pentru ca electrovana de la sistemul de gaz nu mai functioneaza, nu mai inchide gazul in locuinta si banuiesc, mai mult ca sigur, ca acel individ reclamat de mine si foarte obraznic de altfel, a facut intentionat defectarea instalatiei mele de gaz. Cunosc ca inlocuirea contorului se face obligatoriu in prezenta proprietarului apartamentului care trebuie sa confirme indexul vechi si indexul nou cat si sa observe cum se face corect acea schimbare.

De cand au schimbat contorul si au umblat la instalatie, am fost nevoit sa apelez URGENTE gaze intrucat nu se inchidea gazul in locuinta mea si cei care au venit au constatat ca electrovana e defecta, nu mai inchide gazul desi senzorul de gaze suna foarte tare.
Am consultat specialisti care mi-au spus ca da, acel angajat, putea defecta intentionat electrovana si eu banuiesc ca a facut acest lucru mai ales ca nu eram de fata si ca razbunare ca l-am reclamat.
Unde se poate reclama aceasta situatie ca sa aiba si efect? In subordinea cui se afla Distrigaz? Ma aflu in pericol si ei ar trebui sa raspunda pentru ce au facut.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 12:46, 30 Ianuarie 2017
Cei care au constatat ca electrovana respectiva este defecta nu au inlocuit-o? Au plecat fara sa ia nicio masura? Nu au intocmit niciun proces verbal de constatare in urma anuntului la urgente gaze?
Daca firma care a verificat instalatia nu a luat masurile necesare sau Engie distrigaz nu a raspuns sesizarilor dvs. puteti sesiza ANRE.
Nu au inlocuit-o pentru ca sustin ca aia e a mea. Desi sustin ca contorul de gaze e al lor. E o bataie maxima de joc.
Nu eram acasa cand au umblat pe holul blocului si au stricat.
Am reclamat la ANRE, astept sa vad ce se intampla. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rupere sigiliu robinet instalatie gaze AlexSa13 AlexSa13 Buna ziua, In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu. Motiviul sigilarii: Lipsa ... (vezi toată discuția)
Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma Eugen8619 Eugen8619 Buna ziua. Va solicit parerea cu privire la o factura emisa de furnizorul de energie termica, Engie, al carui abonat sunt. La aproximativ un an dupa racordare, ... (vezi toată discuția)