avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibilitate solicitare cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibilitate solicitare cheltuieli de judecată

Bună. Vă solicit opinia în următoarea problemă; Proces civil. La fond (după 7 termene) reclamantul pierde și este obligat să achite pârâtului cheltuielile de judecată. Reclamantul face apel și încearcă să-l lungească la nesfârșit și deasemenea încearcă să facă presiuni asupra judecătorilor prin sesizări la DNA, acțiune penală, deschisă acestora, pentru „grup organizat”... (dealtfel, pentru exercitarea abuzivă a drepurilor, a primit amendă judiciară). Într-un final (după 15! termene) când constată că va pierde și apelul renunță la dreptul litigios dar solicită instanței să nu fie obligat la cheltuieli de judecată. Instanța ia act de renunțare iar referitor la cheltuieli obligă reclamantul la plata a jumătate din cheltuieli „reprezentând onorariul avocațial aferent celei dintâi faze a judecății”citat din Decizia Civilă. (aici arăt că s-a încheiat contract cu avocatul pentru fond și recurs și onorariul a fost astfel plătit). Reclamantul face recurs și solicită să nu fie obligat la nici un fel de cheltuieli. În citația primită, Curtea de Apel menționează că „În caz de neprezentare a părților, se va putea trimite un înscris, ...”. Mai menționez că reclamantul este avocat în barou iar avocatul meu m-a anunțat că nu va merge. Întrebarea mea este dacă sunt îndreptățit să solicit, în cadrul acelui înscris care se poate trimite, să mi se restituie întreaga sumă cheltuită cu onorariul avocatului deoarece nu eu am cauzat cheltuielile. Dacă da, care ar fi temeiul legal. (sau nu pot cere decât păstrarea deciziei instanței de apel) Și aș mai dori să știu ce altceva ar mai trebui trecut în acel înscris. Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Citatie utilizator16eu utilizator16eu Am primit acasa o citatie pe numele meu in calitate de reclamant in care imi spune ca trebuie sa ma prezint in fata instantei la o anumita data. Spune acolo ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu cere cheltuieli de judecata ! bukinst bukinst In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)