avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Emitere pretentie de rezervare a domeniului public in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere pretentie de rezervare a domeniului public in mod abuzit

Buna ziua,

Am un vecin care detine mai multe autoturisme (majoritatea sub 3 tone masa proprie) pe care le parcheaza in jurul blocului unde domiciliaza.

Modul in care proprietarul isi asigura posibilitatea parcarii tuturor celor 4 autovehicule pe care le ruleaza in mod frecvent este prin parcarea a 3 dintre acestea astfel incat spatiul ce le desparte sa fie de aproximativ 1,2 metri. Autovehiculele sunt parcate in coloana, unul in spatele celuilalt, astfel ca, prin compactare, spatiul poate fi restrans, facand loc pentru al 4-lea vehicul.
Manevra in sine nu este ilegala. Dar, deoarce manevra consuma 15 minute pentru efectuare, persoana in cauza a optat pentru plasarea unei hartii pe care a scris "Loc Rezervat! B-XX-***". Mentionez ca respectiva portiune este domeniu public nemarcat si inregistrat la ADPD in scopul concesionarii.

Prin urmare, dat fiind faptul ca discutiile de bun-simt cu persoana respectiva nu sunt posibile fara a risca altercatii, as dori sa stiu ce se poate face pentru remedierea situatiei, anume ce legi se incalca prin emiterea de pretentii de acest gen asupra unui domeniu public, si care este calea legala pentru solutionare (eventual amenda, deoarece actionarea in judecata este o optiune adesea radicala, ce consuma mai multe resurse decat efectul scontat al solutiei).

Mentionez ca nu sunt direct afectat de acest comportament deoarece am inchiriat in mod legal un loc de parcare de la ADPD, dar alti vecini ai mei sunt, nemaiputand sa parcheze deloc autoturismele pe o portiune de 15 metri de domeniu public care, de peste 2 ani, este ocupata prin perpetuarea manevrelor amintite.

Aditional, doresc sa mentionez ca persoana ce produce acest abuz neconfirmat legal ocupa mai mult de un loc de parcare platit (inchiriat), in conditiile in care regulamentul ADPD nu permite mai mult de un singur loc de parcare per apartament, indiferent de numarul de locatari sau autoturisme detinute de acestia. Acest lucru este posibil intrucat alti vecini i-au "concesionat" propriul lor loc de parcare printr-o intelegere neoficiala (insa acest subiect nu este central intrebarii mele).

Concluzie: ce lege/legi se pot aplica pentru solutionarea situatiei care, aparent, este abuziva. Repet situatia: ocupare domeniu public si amplasarea unui indicator de emiterea unei pretentii de inchiriere fara ca acest domeniu sa fi fost destinat acestui scop.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
teodron, utilizator

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva a unei portiuni dintr-un loc de parcare privat sandu_man sandu_man Buna ziua, Am cumparat de la Dezvoltator un loc de parcare privat intr-un ansamblu rezidential din jud. Ilfov. Locul meu de parcare este delimitat ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Blocare in parcare cetateanuly cetateanuly Buna ziua Exista in legislatie o sanctiune pentru nesimtitii care blocheaza intentionat alte masini in parcare doar ca sa se distreze? (vezi toată discuția)