avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legitima aparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legitima aparare

Ce trebuie sa fac in momentul in care sunt agresat de biciclisti pe trotuare, alei pietonale in parcuri, pasaje si rampe pietonale, toate acestea nefiind prevazute cu piste legale pentru biciclete?
Agresiunea se manifesta prin injurii, claxon, speriere datorita vitezei, etc.
Legea cod rutier art. 160, 161 reglementeaza circulatia bicicletelor.
HCGMB nr. 304/31.08.2009, art.3, anexa1 interzice circulatia bicicletelor in parcurile din Bucuresti, exceptand pistele marcate conform legii.
Primariile incalca legea, Polita Locala nu o aplica 9 amenda prevazuta este 100-200 lei). Ambele institutii au fost sesizate de mai multe ori din 2009, situatia este neschimbata.
Cred ca singura solutie ramasa este "avarierea" grava a agresorului aflat pe loc interzis, pietonul fiind in legitima aparare, cu implicarea procuraturii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: teo55 , utilizator 12:00, 2 Februarie 2017
Am constatat ca dpdv legal nu exista solutii la coruptie. Asta ca urmare a lipsei unor opinii autorizate (avocati) si lasitatii romanilor
Agresiunea vehiculelor (cu tractiune animala) tip bicicleta pe locuri interzise acestora nu se vrea rezolvata. Vehiculele tip bicicleta sunt amplasate in parcurile din sectorul 1 de catre Primaria sector 1 prin programul "La pedale" incalcand toate legile. Programul I'Velo desfasurat in Bucuresti, parcul Herastrau este tot in afara legii,
Sunt sigur ca numai procuratura o poate rezolva daca devine caz penal.
LEGITIMA APARARE!!
DORESC O OPINIE dpdv al intentiei de a angaja garda de corp pe trotuar. Un singur caz de autoaparare ,cu victima, rezolva intreruperea agresiunii vehiculelor cu tractiune animala asupra pietonilor.
Cam la orice legitima aparare trebuie sa fie disponibili ceva martori ,si bineinteles sa fii agresat prin lovire fizica, nu insultat .
Pentru insulta, identifica faptasul, vino cu 3-4 martori,si fa plangere la politia locala o rezolva ei.
Va sfatuiesc sa nu incercati sa va "aparati" la modul descris de dvs. E posibil sa o furati destul de serios de la un biciclist care depude un oarecare efort fizic....
Asta am si vrut sa arat: MARLANIA si LASITATEA CONDUCATORILOR de VEHICULE cu TRACTIUNE ANIMALA, FRICA POLITIEI LOCALE ! Romania nu se va face bine in veci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara poate sa te amendeze la circulatie motriuc_radu motriuc_radu Buna . Astazi am intrat pe interzis cu masina in botosani . Politia comunitara are dreptul sa i-mi dea amenda sau numai politia circulatiei ? (vezi toată discuția)