avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transport copil (2 ani) în autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transport copil (2 ani) în autoturism

Bună ziua ! Am și eu o întrebare. Exista vreo lege legata de transportul copiilor într-o mașină cu 2 locuri? Sunt foarte nedumerita , deoarece exista diverse persoane care au argumente pro și contra.
Mai exact am voie sa îmi transport copilul într-o mașină cu 2 locuri în dispozitiv de reținere omologat? Menționez ca are 2 ani
MULȚUMESC!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:20, 22 Ianuarie 2017
Aceasta problema nu este reglementata In Codul rutier. Codul rutier prevede ca nu este permis transportul copiilor in varsta de pana la 12 ani pe locurile din fata. Dupa parerea mea personala este ca locurile din autoturismele cu 2 locuri sunt cele din fata, locurile din spate lipsind. Locul conducatorului auto este pe un loc din fata, nu din spate. prin urmare, dupa parerea mea personala, nu aveti voie sa transportati un copil in varsta de 2 ani intr-un autoturism cu 2 locuri.
Daca aveti un dispozitiv omologat iar airbagul este dezactivat ati putea sa circulati. Atata timp cat in legislatie nu este prevazuta aceasta situatie inseamna ca nu exista temei ptr sanctionare. Vedeti daca in cartea masinii exista indicatii in privinta transportului copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport copii sub 12 ani - masina cu doua locuri ANDA CRETU ANDA CRETU Buna ziua. Exista alte prevederi privind transportul copiilor sub 12 ani pe scaunul din fata , altele decat cele prevazute la art.97 din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Copii sub 12 ani pe scaunul din fata al masinii yryelena yryelena As dori sa stiu daca un dispozitiv tip scoica poate fi asezat pe scaunul din fata al masinii , cu spatele catre directia de mers. Codul rutier nu specifica ... (vezi toată discuția)
Scaunul auto la copii anny2007us anny2007us Buna ziua, Sunt un pic confuza, in Noul Cod Rutier scrie ca este obligatoriu scaunul auto la copii cu varsta de pana la 3 ani, si totusi...copii cu o ... (vezi toată discuția)