Bună ziua ! Am și eu o întrebare. Exista vreo lege legata de transportul copiilor într-o mașină cu 2 locuri? Sunt foarte nedumerita , deoarece exista diverse persoane care au argumente pro și contra.
Mai exact am voie sa îmi transport copilul într-o mașină cu 2 locuri în dispozitiv de reținere omologat? Menționez ca are 2 ani
MULȚUMESC!
Aceasta problema nu este reglementata In Codul rutier. Codul rutier prevede ca nu este permis transportul copiilor in varsta de pana la 12 ani pe locurile din fata. Dupa parerea mea personala este ca locurile din autoturismele cu 2 locuri sunt cele din fata, locurile din spate lipsind. Locul conducatorului auto este pe un loc din fata, nu din spate. prin urmare, dupa parerea mea personala, nu aveti voie sa transportati un copil in varsta de 2 ani intr-un autoturism cu 2 locuri.
Daca aveti un dispozitiv omologat iar airbagul este dezactivat ati putea sa circulati. Atata timp cat in legislatie nu este prevazuta aceasta situatie inseamna ca nu exista temei ptr sanctionare. Vedeti daca in cartea masinii exista indicatii in privinta transportului copiilor.