avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti de cand intra in vigoare legea despre care se discuta in iunie, privind majorarea numarului de zile de concediu maternitate de la 126 la 168?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miss_jani2001 , utilizator 19:34, 6 Ianuarie 2010
Aceasta lege va intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial sau de la data prevazuta in continutul legii.

p.s.
momentan sunt inca in stadiu de discutii referitor la acest proiect ...
este greu de precizat, depinde de legislativ, deocamdata este la stadiul de discutii
..un raspuns corect ar fi 'cand vor ei", pt ca suntem marionete in mana politicienilor ..
Ar fi bien pentru mame sa fie publicata cat mai curand dar ...viitorul este incert ..
Buna. Am si eu o intrebare . ce venituri se i-au in calcul la indemnizatia pentru cresterea copilului. Sunt functionar si as vrea sa stiu daca veniturile din chirii se i-au in calcul la cei 85% .
Multumesc
Se iau in calcul doar veniturile profesionale supuse impozitului.
HG 1682/2008:
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă, denumite în continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) şi (2), art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.

Alte discuții în legătură

Continuare concediu crestere copil m2oni m2oni In ce conditii se prelungeste concediul de crestere copil si automat si indemnizatia.? Primul copil este nascut in luna ianuarie 2010. Cand ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate ionela calugaru ionela calugaru Ma aflu in concediul de cresterea copilului pana la data de 2 mai 2011.Daca raman insarcinata in aceasta perioada , mai beneficiez de concediul de maternitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)