avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... notare antecontract vanzare cumparare in cartea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

notare antecontract vanzare cumparare in cartea funciara

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu niste opinii in ceea ce priveste situatia de mai jos:
doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc in constructie (momentan s-a ajuns la nivelul -2 parcare) si am primit un model de antecontract de vanzare cumparare in care este specificat ca renuntam la notarea lui in cartea funciara. In baza acestuia urmeaza sa achit un avans. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. in caz de faliment sau insolventa singura modalitate prin care pot recupera avansul este daca se face notarea in cartea funciara?
2. notarea trebuie facuta in cartea funciara a imobilului sau a terenului?
3. daca introducem o clauza in antecontract conform careia in caz de faliment/insolventa promitentul vanzator este obligat sa ne restituie macar avansul platit are vreo putere juridica fara notarea in cartea funciara?
4 in momentul semnarii constractului de vanzare cumparare (cand apartamentul va fi gata) ce acte trebuie sa prezinte vanzatorul?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)