avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare Medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare Medicala

Buna ziua, imi cer mii de scuze daca am gresit categoria, dar am urmatoarea intrebare.

Este posibil sa pot fiu asigurat pe numele unuia dintre parinti ( sa li se traga suma asigurarii din pensia lor eventual )? Ei fiind amandoi pensionari pe caz de boala, eu fiind major, 22 de ani, neavand venit lunar, nefiind student.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 23 Ianuarie 2017
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copii nu pot avea calitatea de coasigurati ai parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas Blecky Blecky Poate coasigura un părinte copilul major ? (vezi toată discuția)
Nu sunt asigurat medical. Chereji Cristi Chereji Cristi Pot sa fiu coasigurat medical dupa sotia mea care este pensionata de boala cu 4 ore? Daca da, ce acte necesare am nevoie si unde anume ma adresez? (vezi toată discuția)
coasigurare andralav04 andralav04 Părintele pensionar poate lua coasigurat pe copilul sau? (vezi toată discuția)