avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de handicap persoana decedata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de handicap persoana decedata

Buna ziua

Soacra mea a decedat ,ea era incadrata la handicap cu dementa alzhaimer si avea pensie de handicap grav accentuat.
Pensia ii venea o parte de la directia de handicap si o parte de la primarie.Ea a decedat pe data de 13 decembrie si ultima pensie am luat-o luna aceasta pe decembrie...numai ca de la primarie in loc de 969 cat luam normal am luat mai putin adica 340 pe motiv ca nu a trait decat 13 zile.Este normal ca primaria sa taie din indemnizatie ?Casa de pensii si directia de handicap iti dau banii intregi pe luna in care a decedat persoana...indiferent ca a trait o zi ,13 zile sau 30 de zile.Afirm acest lucru pentru ca si socrul meu a avut pensie de handicap fiind nevazator si banii ii lua de la directia de handicap(toata indemnizatia) si el a decedat in urma cu ceva timp tot pe la jumatatea lunii si am primit banii intregi....
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea a decedat ,ea era incadrata la handicap cu dementa alzhaimer si avea pensie de handicap grav accentuat. Pensia ii venea o parte de la ... (vezi toată discuția)
Insotitor la doua persoane cu handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua As dori sa stiu cum pot proceda pentru a fi insotitor la doua persoane cu handicap(familie).Momentan locuiesc cu socrii care sunt nevazatori si ... (vezi toată discuția)
Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)