avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea pedepsei din cazier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea pedepsei din cazier

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti ce procedura trebuie sa urmam pentru stergerea unei condamnari penale cu suspendare din cazier.

Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kozmaalina , utilizator 06:18, 25 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Conform Art. 165 C.Pen.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Art. 167 C.Pen.
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.

Fiind o pedeapsa cu suspendare, la momentul expirarii termenului aceasta este stearsa din cazier fara sa trebuiasca sa intreprindeti dumneavoastra ceva.
Nu trebuie sa faceti nimic, se opereaza din oficiu "stergerea" cazierului, daca persoana condamnata nu a savarsit alta infractiune in decurs de 3 ani de cand a fost considerata ca executata pedeapsa a carei executare a fost suspendata sub supraveghere.
In cazul in care reabilitarea de drept nu a intervenit , din varii motive , ea poate fi solicitata pe cale judecatoreasca, aceasta din urma operand la cererea persoanei condamnate .Drept urmare , daca dvs doriti sa verificati acest lucru , puteti solicita eliberarea unui cazier judiciar unde veti sesiza daca mai aveti mentiuni cu privire la infractiunea cunoscuta .
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul judiciar? Cryssa50 Cryssa50 As avea și eu o întrebare , după cât timp se șterge cazierul judiciar( adică sa fie curat), după ce a fost executata o pedeapsa de 8 luni de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere -art 91 ncp/reabilitare, termen Iulian1012 Iulian1012 Pedeapsă de executat de fiecare inculpat: 3 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a şi lit. b ... (vezi toată discuția)