avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"garantie\" intr-un contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"garantie" intr-un contract de munca

Buna ziua!M.am angajat in luna decembrie si la sfarsitul lunii am primit decat jumatate de salariu iar diferenta mi.au oprit.o ca fiind o garantie si mi.o returneaza cand imi dau demisia!Problema este ca eu saptamana asta mi.am dat demisia si in aceeasi zi au venit la mine cu un stat de plata(pe luna decembrie)eu refuzand sa.l semnez din motiv ca nu mi.am luat suma care este pe statul de plata!Azi cand am venit la serviciu statul de plata nu mai era...ce pot sa fac daca nu imi dau acea garantie?au dreptul sa.mi opreasca acea garantie?si ce fac cu statul daca nu e semnat de mn?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Barbu , utilizator 18:54, 25 Ianuarie 2017
Sunteti angajata ca gestionar, casier ?
Lucrator comercial(vanzatoare)
1. Daca aveti si atributii privind primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară, a dvs., atunci se poate constitui o garantie.

2. Constituirea garantiei se face prin contract incheiat în scris.

3. Nesemnarea statului de plata inseamna ca nu s-a platit salariul.

4. Depuneti o cerere la societate pentru restituirea acelei garanţii. In cazul in care se refuza restituirea, puteti promova o actiune impotriva angajatorului sau sesiza ITM-ul.

Am inteles!Multumesc frumos
Noi nu am semnat nici un contract privind acea garanatie...tocmai de.asta eu nu am vrut sa semnez acel stat de plata pe care ei m.au pus sa il semnez in ziua cand mi.am dat demisia pt ca pe stat era trecut tot salariul iar eu nu primisem decat jumate...le.am spus ca o sa semnez statul cand o sa.mi primesc restul banilor(adica a cea garantie)dar ideea e ca ieri a disparut statul...precizez:fara semnatura mea pe el...

Alte discuții în legătură

Demisie 123 Iordache123 Iordache123 Am si eu o intrebare in legatura cu demisia . Mi.am dat demisi cu acordul ambelor parti si cred k nu o sa imi primesc bani ce pot face? (vezi toată discuția)
Demisie Zoom93 Zoom93 Bună ziua. Luna trecuta mi.am dat demisia de la fostul loc de munca. Am făcut o cerere de demisie fără preaviz și pe data de 10 a acestei luni trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nu am primit drepturile salariale la plecarea din firmă Vasile Nechita Vasile Nechita În urma întîrzierilor repetate de primire a salariului am renunțat la serviciu ,am predat echipamentul nu am nici o datorie față de firmă menționez nu ... (vezi toată discuția)