avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Bună ziua. Luna trecuta mi.am dat demisia de la fostul loc de munca. Am făcut o cerere de demisie fără preaviz și pe data de 10 a acestei luni trebuie sa primesc salariul. Ei mi.au zis sa vin sa fac lichidarea în decursul acestei săptămâni dar demisia cu acordul părților a fost încheiată cu data de 29.08.18. E posibil sa nu îmi bage salariul aferent lunii trecute pana nu fac lichidarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Zoom93, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zoom93 , utilizator 17:40, 11 Septembrie 2018
Este posibil, chiar dacă nu este corect și legal
Ok. Va mulțumesc
Dar o plângere la itm?
Neplata salariului poate face obiectul unei :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social).

- unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa.
Potrivit Legii nr.85/2014, valoarea-prag pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat. (art.5 pct.72).
Bună ziua mai revin cu o întrebare. Am făcut lichidarea la fostul loc de munca și mi.au oprit jumatate din salar fără sa îmi dea chitanță, și fără o justificare contabila, mai bine zis retragere cu forța . Pe fluturaș scrie retineri 0 însă ei mi. Au oprit după semnarea lichidăriisi restul de plata care nu corespundea cu suma data în mana. Dacă merg la itm sa le spun același lucru am vreo șansă să îmi recuperez suma oprit de angajator?

Alte discuții în legătură

Demisie 123 Iordache123 Iordache123 Am si eu o intrebare in legatura cu demisia . Mi.am dat demisi cu acordul ambelor parti si cred k nu o sa imi primesc bani ce pot face? (vezi toată discuția)
"garantie" intr-un contract de munca Alina Barbu Alina Barbu Buna ziua!M.am angajat in luna decembrie si la sfarsitul lunii am primit decat jumatate de salariu iar diferenta mi.au oprit.o ca fiind o garantie si mi.o ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit. Raluca Daniela Raluca Daniela In data de 15.11.2019 mi-am facut lichidarea la firma unde am lucrat. Inca nu mi s-a dat toti banii . Adica lichidatea pe luna octombrie si noiembrie , ... (vezi toată discuția)