avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CNP obligatoriu sau nu pe facturi - la P.F.A.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CNP obligatoriu sau nu pe facturi - la P.F.A.

Buna ziua,
Am citit pe site-ul AvocatNet ca nu este obligatoriu sa treci CNP-ul clientului pe factura emisa. Articolul este din 2016. S-a modificat aceasta lege?

Am un PFA - magazin online, si emit facturi catre persoane fizice, carora nu le cer CNP, serie si nr buletin. Ma folosesc doar de nume si adresa + data livrarii bunurilor. Facturile sunt emise fara chitanta, deoarece trimit prin curier.

Citez de pe site-ul dvs:
"Astfel, o eventuală colectare a lor de la clienți ar genera implicații privind Legea 677/2011 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Conform acestei legi, prelucrarea CNP-urilor sau a altor date cu caracter personal având o funcție de identificare de aplicabilitate generală poate să aibă loc în situația în care:

-Persoana vizată și-a dat în mod expres consimțământul;
-Prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziție legală."

Va doresc o zi excelenta.

Alte discuții în legătură

Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)
Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)
Cnp solicitat de o firma, pe internet andrei_OR andrei_OR Salut ! Doresc sa ma inscriu la o firma prin intermediu internetului si imi cere CNP . Vreau sa stiu daca este in regula sa scriu CNP -ul personal sau pot ... (vezi toată discuția)