avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... CNP solicitat de o firma, pe Internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

CNP solicitat de o firma, pe Internet

Salut !
Doresc sa ma inscriu la o firma prin intermediu internetului si imi cere CNP . Vreau sa stiu daca este in regula sa scriu CNP -ul personal sau pot risca sa aflu mai tarziu ca am de platit ceva , s-a facut contracte pe numele meu , etc .Am patit odata sa cumpar ceva si nu am putut pentru ca CNP-ul meu era folosit deja dar fara sa stiu asta si de aceea vreu sa va intreb ce poate sa faca cineva cu CNP - ul meu .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 17:49, 20 Februarie 2011
CNP face parte din categoria datelor cu caracter personal si sfatul meu este sa nu il comunicati .... ce sa faca cu CNP-ul dvs. ?
Daca cineva afla CNP poate fabrica o CI care se vinde foare bine in statele ex UE si va puteti trezi cu un mandat international de arestare, urmand a fi extradat pt. infractiunile savarsite de altii.
Am cunoscut un baiat de la un centru de copiere si imi spunea ca vin foarte multi "oameni de bine" care ii solicita sa salveze copii ale actelor de identitate ale celor ce vin sa faca copii , oderindu-i 50 RON pe buc.
Bineinteles ca nu a facut nimic in acest sens, dar acesti infractori ar putea da intr-o zi peste un baiat mai nepregatit decat asta si sa va treziti cum ca ati savarsit cine stie ce infractiuni.:O
Atentie mare!
Sa fim seriosi, sunt sute de mii de CNP-uri publice pe internet, nu vad de ce ar plati cineva ca sa faca rost de ele!
Buna ziua,
Din punct de vedere legal daca va solicta CNP-ul societatea comerciala care detine site-ul respectiv trebuie sa fie inregistrata la "Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal". Mai mult de atat cnf legii 677/2001 numarul de operator de date cu caracter personal trebuie sa fie public.
Dar conform art. 155 din Codul fiscal, prin care se stabileste continutul facturii fiscale, nu include printre elementele obligatorii si CNP-ul. Potrivit art. 8 din Legea 677/2001 privind prelucrarea datelor personale, CNP-ul poate fi prelucrat (solicitat) numai daca persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul in acest sens sau prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.

Succes,
Pai si la strangerea semnaturilor pt un partid,referendum etc se solicita cnp.Nu cred sa fie vreo problema...
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
caiuscorneliu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cnp obligatoriu sau nu pe facturi - la p.f.a. staycu staycu Buna ziua, Am citit pe site-ul AvocatNet ca nu este obligatoriu sa treci CNP-ul clientului pe factura emisa. Articolul este din 2016. S-a modificat aceasta ... (vezi toată discuția)
Cnp-ul public sau privat? e legal sa fie facut public de catre secretariatele facultatilor? ovidiu.tom ovidiu.tom O colega m-a rugat sa merg la decanatul Facultatii de Medicina si Farmacie din Galati sa vad daca s-au afisat listele cu studentii bursieri. Ce ma frapat este ... (vezi toată discuția)
Completare factura emisa catre persone fizice Victorius Victorius Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii privind completarea corecta a facturii care se va emite catre persoane fizice. Daca cumparatorul este ... (vezi toată discuția)