avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea la urmatoarea treapta profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea la urmatoarea treapta profesionala

Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur la un camin pentru persoane varstnice,in data de18 ianuarie 2014 am trecut de la maseur debutant la maseur,pe data de18 ianuarie 2017 am implinit 3 ani de cand sunt maseur,cand as putea trece la urmatoarea treapta profesionala,adica la maseur principal si conform carei legi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 25 Ianuarie 2017
Legea 284/2010
art.26
....
(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
....

REGULAMENT-CADRU din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011
art.41
...
(7) Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face prin examen, în baza unui referat de evaluare întocmit de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.

(8) Examenul de promovare în grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, în funcţie de decizia conducătorului autorităţii ori instituţiei publice.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual pe functii de conducere macarons macarons Ma intereseaza daca personalul contractual in functia de conducere cu gradatia I poate promova in functie pe gradatia II si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)
Avansare in grad personal contractual cristinacarina cristinacarina In cazul unui post de inspector de specialitate debutant, in ce grad imediat superior poate fi transformat?Trebuie parcurse toate etapele, adica transformare ... (vezi toată discuția)