avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu scutire de raport, vanzare catre sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu scutire de raport, vanzare catre sot

Buna ziua,
Parintii mei mi-au donat in urma cu 28 ani un apartament cu 3 camere,donatie cu scutire de raport, asa cum este trecut in actul de donatie. La data actuala eu pot vinde donatia sotului meu, avand in vedere faptul ca fratele meu sat cu parintii mei, lasandu-i apartamentul lui ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:41, 26 Ianuarie 2017
Nu puteti sa ii vindeti sotului.
dar de ce ati face asta ? Ce doriti exact, poate exista cai de rezolvare?
Vanzarea intre soti este interzisa de lege.
De ce ati face un astfel de act sotului?
Mai bine copilului/copiilor dvs.
Se poate sa ii vindeti, insa este extrem de important de ce anume, care este motivatia. In anumite cazuri faceti vanarea degeaba. daca e simulata e una, daca e reala e alta...
Nu inteleg legatura fratelui cu ideea vanzarii.
In cazul care nu pot vinde sotului , acesta are vreum drept asupra donatiei, fata de fratele meu.
hm.. faceti-i un testament prin care lasati sotului.

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament hellena_21 hellena_21 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea situatie: Parintii mei doresc sa imi lase mostenire un apartament. Fratele meu a fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)