avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire salariala

Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur in compartimentul specialitate medicala la un camin pentru persoane varstnice,in decembrie 2016 ni sa majorat salariul,doar noua celor din compartimentul de specialitate,de la 1 februarie 2017 mai beneficiem si noi de marirea salariala de 20 % sau doar ce-i angajati in compartimentul adinistrativ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 15:16, 25 Ianuarie 2017
Cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.

Prin urmare, si dvs beneficiati de majorarea cu 20%.
A se vedea alin.3 din OUG nr.2/2017 care stipulează foarte clar faptul că "(3) Nu intră sub incidenţa prevederilor alin. (1) şi (2) personalul prevăzut la alin. (4), personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, precum şi personalul prevăzut în anexele nr. 1, 2 şi 2^1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare"

Ca urmare, celor carora li s-au aplicat prevederile Legii 250/2016 (maseur-in speta), nu li se aplica majorarea salariala de 20% prevăzută de OUG 2/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salarială manageri instituţii publice de cultură KopaczKatalin KopaczKatalin Sunt managerul unei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean a luat hotărârea de a nu acorda majorările salariale de ... (vezi toată discuția)
Salariul asistent medical comunitar Lauraanca Lauraanca Majorarea salariului în 2017 se refera și la asistent medical comunitar?unii dintre noi nu am primit o majorare din 2016?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Majorare 20%- oug 2/2017 la contract management din institutie pb-subordonata cj STAN MARA STAN MARA Buna ziua, Din luna 02.2017 am aplicat majorarea cu 20% pentru tot personalul, inclusiv managerului. Am solicitat la CJ sa ne confirme daca e ok iar acestia ... (vezi toată discuția)