Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania , masina a fost soara si permisul spaniol furat. In acest moment acel permis este expirat. La politie in romania mi-au spus ca apar cu permisul expirat.
Cum procedez?
In cazul in care un document este preschimbat cu unul similar de o alta tara ( alt emitent ) , pentru inlocuirea lui trebuie sa va adresati emitentului din tara respectiva ( Spania ) !
P.S. Foarte curioasa explicatia primita de la politia romana , deoarece ei trebuiau sa stie ca documentul a fost preschimbat ! Cand vi s-a eliberat permisul spaniol , nu ati predat permisul romanesc ?
Luati legatura cu cei de la ambasada spaniola si vedeti ce va comunica ei ca trebuie sa faceti in acest caz . Daca doriti sa reactivati permisul romanesc , trebuie predat cel spaniol ( asa cum ati facut cand l-ati primit pe cel spaniol ) deoarece nu puteti figura cu 2 permise de conducere ( legal vorbind ) .