avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Responsabilitatea constructorului cu privire la ghena ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Responsabilitatea constructorului cu privire la ghena de gunoi

Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou construit, insa momentan nu este un loc amenajat special pentru gunoi. Desi din cate stiu, este de datoria constructorului sa ofere un astfel de spatiu, constructorii cer acum ca asociatia de proprietari care se va infiinta in curand, sa achizitioneze un loc de parcare si sa il transforme in ghena de gunoi. Este vreo lege prin care constructorul sa fie obligat sa ne asigure locul acesta in mod gratuit si nu contra cost? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nadia10 , utilizator 12:06, 28 Ianuarie 2017
Nadia10 a scris:


Este vreo lege prin care constructorul sa fie obligat sa ne asigure locul acesta in mod gratuit si nu contra cost?


Despre ce teren este vorba ?
Daca este vorba despre domeniu public,atunci numai autoritatea publica locala=primaria ,poate dispune utilizarea acestuia

Buna! Avand in vedere ca apartamentul va fi cumparat de la constructor, este vorba despre un loc de gunoi pe proprietate privata. Din cate am inteles, fiecare constructie noua ar trebui sa dispuna de un astfel de loc de gunoi in proiectul pe care il depune la primarie pentru a obtine autorizarea de constructie. Cum pot sa aflu daca si blocul in care imi voi achizitiona apartamentul a avut prevazut locul acesta in proiectul initial? Trebuie sa cer primariei vreo dovada? Cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema fara alte costuri suplimentare? Iti multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Nadia10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare ghenă gunoi în fața locului de parcare Serban87 Serban87 Bună ziua. De curând am achiziționat un teren ca și loc de parcare. În fața locului, vecinii din blocul de lângă parcare au amplasat un container ... (vezi toată discuția)
Constructii civile- blocuri- colectarea deseurilor TLarisa TLarisa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie: unde, in ce text legislativ este prevazuta obligatia unui dezvoltator de ansambluri rezidentiale, in acest ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)