avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA DUPA 18 ANI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA DUPA 18 ANI

Am un copil de 18 ani impliniti.As vrea sa stiu daca o sa primeasca in continuare pensia alimentara de la tata si daca trebuie facut ceva in privinta aceasta?
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
dragalinamihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:21, 26 Ianuarie 2017
Daca mai e inca la scoala, trebuie sa ii ceara pensie tatalui, iar daca nu plateste de bunavoie, trebuie sa ceara in instanta.
Fata e inca la scoala in clasa a 12a.Si s.a hotarat ca in toamna sa se inscrie la scoala de INSOTITORI DE BORD.In cazul acesta cum sa procedam?
Tatal ce spune, ii da de buna-voie?
Pana in luna noiembrie 2016 a primit pensie alimentara de la tata in cont pe numele meu pt. ca hotararea judecatoreasca e la firma unde lucreaza.Dar de atunci nu a mai trimis deloc zicand ca nu a mai avut de lucru perioada aceasta.
Din ce cunosc trebuie precizat expres in hotararea judecatoreasca daca pensia va fi achitata si dupa 18 ani sau pe perioada unor studii. Daca nu cred ca este posibil a se face acest lucru pe cale judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mariooo Mariooo Buna Seara, mama cu copil , despartita, Copilul va implini curand 18 ani si vroiam sa va intreb daca dupa implinirea varstei de 18 ani are dreptul sa mai ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)